Blandt verdens bedste: Undervurderet målmandsstjerne stråler

Der er nok ikke mange, der har stor kendskab til Inter-keeper Samir Handanovic, men ekspert i italiensk fodbold mener, han er blandt de bedste i verden

(Foto: ANSA)
(Foto: ANSA)

Siger navnet Samir Handanovic dig noget?

Serie A-tilhængere vil med det samme nikke genkendende til sloveneren, men fans, der ikke følger med i italiensk fodbold, vil have sværere ved at sætte ansigt på Inter Milans keeper.

Men selvom 31-årige Handanovic ikke er voldsom populær blandt den menige fodboldfan, betyder det ikke, at han ikke præsterer på topniveau.

Faktisk har han i flere år været en stor stjerne i Serie A, og i denne sæson har han været forrygende for Inter, hvor han har reddet sin klub flere gange.

Senest i weekenden på udebane mod Atalanta, hvor han diskede op med en enestående redning, du ikke ser hver dag.

Se den spektakulære og akrobatiske refleks i videoen øverst i artiklen

Men hvor god er Handanovic egentlig, hvis man sammenligner ham med andre målmænd i Europa? Blandt de bedste, hvis du spørger journalist Akser Hedegaard Boye, der følger italiensk fodbold tæt.

- De sidste 10 år har han været blandt de 10 bedste i Europa. De seneste to-tre sæsoner er han rykket endnu længere op. Der er nogle, der er lidt bedre end ham, siger Boye.

- Dem, der bliver presset og præsterer på højeste niveau. Neuer, De Gea, Courtois, Cech, Buffon. Men så kommer Handanovic lige efter. Han er den bedste målmand i Europa, der ikke spiller Champions League, slår Boye fast.

Se også: TV: Denne spektakulære redning er en førsteplads værd

Handanovic slog for alvor igennem i Udinese, hvor han spillede i syv sæsoner, før han i 2012 skiftede til Inter Milan. Her har han også imponeret stort, og Serie A-eksperten er forundret over, at andre større klubber ikke er gået efter sloveneren.

- Han kan sagtens gøre en forskel i en top 6 klub i Premier League. Kig på Liverpool - de har en fin målmand i Simon Mignolet, men Handanovic er et niveau over. Det overrasker mig meget, at andre klubber ikke er gået efter ham. Måske er man ikke opmærksom på, hvor god han er, siger Boye og tilføjer:

- Serie A er heller ikke, hvad den har været. Og derfor får han nok ikke den kredit, han fortjener. Det kan også være, at han er fint tilfreds med, hvor han er. Men han ville være en kæmpe forstærkning for mange større hold.

Se også: Vilde Handanovic snupper seks straffespark i træk

Den undervurderede Serie A-stjerne er på mange måder en komplet målmand.

- Han er en stor, fysisk stærk keeper, men samtidig er han også enormt adræt og akrobatisk. Man så de kvaliteter ved hans redning mod Atalanta.

- Selvom han er meget høj, så bevæger han sig som en 'lille' målmand. Højden udnytter han ved at være dominerende i feltet på indlæg. På mange måder har han helle pakken, siger Hedegaard Boye og peger på én svaghed:

- Han mangler erfaring. Erfaring fra de store kampe - både for lands- og klubhold. Han har brug for at blive testet mod de helt store flere gange om ugen. Det bliver han ikke nu. Det er selvfølgelig ikke hans skyld, men det mangler han stadig, hvis han skal måle sig med Neuer og De Gea.

Handanovic har kontrakt med Inter Milan frem til sommeren 2018.

TV: Herunder kan du se flere imponerede redninger af sloveneren:

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere