Blev snydt for mål - nu har dommer undskyldt

Mandag aften blev AC Milan ifølge egne udsagn frarøvet en sen scoring. Dommer Marco Serra har efterfølgende undskyldt for fejlen

AC Milans Ante Rebic var helt op i ansigtet på dommeren, efter han havde annulleret en scoring mod Spezia. Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix.
AC Milans Ante Rebic var helt op i ansigtet på dommeren, efter han havde annulleret en scoring mod Spezia. Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix.
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Lægger man ikke mærke til dommeren i løbet af opgørets 90 minutter, er det ofte, fordi vedkommende har leveret en god præstation med fløjten.

Det var imidlertid ikke tilfældet, da Marco Serra ledte slaget mellem AC Milan og Spezia på San Siro mandag aften.

Kampen var særdeles hektisk og blev først afgjort i det sjette tillægsminut, da gæsternes Emmanuel Gyasi sørgede for tre point med sin scoring til 2-1. Men kort forinden var det faktisk milaneserne, der havde kuglen i nettet og på vej mod sejren.

Troede de.

Netop indskiftede Ante Rebic fandt Junior Messias. Uden tøven klaskede han til læderet, og en eksplosion af jubel udbrød. Hvad de ikke lagde mærke til var, at Marco Serra havde fløjtet for et frispark, der var begået på Rebic i situationen.

Målet blev således annulleret, og Milan fik tilkendt et frispark i stedet. Jublen blev forvandlet til frustration, og det fik dommeren at mærke på tætteste hold. Rebic havde i hvert fald en ting eller to, han lige skulle fortælle til Serra.

Artiklen forsætter under billedet..

Ante Rebic lagde hænderne på Serras skuldre og forklarede ham, at det altså ikke var en rigtig kendelse. Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix.
Ante Rebic lagde hænderne på Serras skuldre og forklarede ham, at det altså ikke var en rigtig kendelse. Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix.

Efter kampen var Milans cheftræner, Stefano Pioli, ude med riven. Både efter sine egne spillere, men også dommeren fik en lille svada med på vejen.

- Jeg prøvede at mane mine spillere til besindighed, men det lykkedes jeg ikke med. Vi vidste, at det ikke var retfærdigt. Vi kan skyde skylden på os selv (for nederlaget, red.), men vi deler ansvaret med dommeren. Det er jeg ked af at sige. Han undskyldte sågar til os. Det er en skam, fortalte den 56-årige træner til DAZN ifølge Goal.com.

Marco Serra er i sin gode ret til at fløjte, hvis han ser en forseelse, og når han gør det, kan VAR heller ikke trumfe beslutningen. Men i situationen kunne han i stedet have dømt fordel til Milan, og det ville således have resulteret i en scoring, hvilket var det, han også indrømmede og siden beklagede.

Forbund har også undskyldt
39-årige Marco Serra er ikke den eneste aktør, der har undskyldt til AC Milan. Også det italienske dommerforbund, AIA, har beklaget situationen.

Ifølge La Gazzetta dello Sport planlægger forbundet at straffe Serra for fejlen, og han kan dermed se frem til en længere karantæne.

I den evaluering har AIA også medregnet, at dommeren overså et straffespark i første halveg. Det blev dog efterfølgende tilkendt efter et VAR-tjek.

Den velinformerede journalist Maurizio Pistocchi, der har fulgt italiensk fodbold i mere end 40 år, kritiserer på Twitter, at dommeren nu skal straffes for faktisk at erkende en fejl. Han henviser til tre andre episoder, hvor AIA ikke har undskyldt i forbindelse med åbenlyse dommerfejl. I de situationer har dommerne ikke indrømmet fejlene.

Efter nederlaget indtager Milan, der i øjeblikket klarer sig uden en skadet Simon Kjær, en andenplads med 48 point efter 22 kampe. Bysbørnene fra Inter har en kamp i hånden og topper Serie A med to point mere.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til 'Agenterne'

Randers-klubikon Mads Fenger bestod i 2017 lægetjekket hos Zulte Waregem. Parterne var enige om en fireårig aftale og Fenger blev i sin nye Zulte-trøje fotograferet til offentliggørelsen af transferen.

Under besøget i Belgien skete der dog noget, der fik Fengers agent, Mads Bach Lund, til at ane uråd.

Lyt til 'Agenterne' her eller på din fortrukne podcastplatform.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+