Brøndby-stjerne ude i kulden i storklub: Kan ikke komme hjem med nul kampe

Christian Nørgaard er ude i kulden og bruger mentaltræner for at holde gejsten oppe i Fiorentina

Christian Nørgaards eneste succes i denne sæson kom da han blev hyldet på Brøndby Stadion, en kamp de blå-gule dog tabte 1-0 til Esbjerg. Foto: Lars Poulsen/Polfoto.
Christian Nørgaards eneste succes i denne sæson kom da han blev hyldet på Brøndby Stadion, en kamp de blå-gule dog tabte 1-0 til Esbjerg. Foto: Lars Poulsen/Polfoto.
Følg Fodbold

AARHUS (Ekstra Bladet): Der er næppe nogen, der vil betvivle, at Christian Nørgaard havde en enorm andel i, at Brøndby i sidste sæson kom så frustrerende tæt på det første mesterskab siden 2005, at fodboldfolket på Vestegnen næsten kunne mærke guldet mellem tænderne.

Selvom det blot blev til sølv, var der bred enighed om, at midtbanespilleren var en af de allerstørste profiler i Superligaen, og der var mange stemmer, der forsøgte at tale ham ind i Åge Hareides VM-trup.

Det lykkedes som bekendt ikke.

Til gengæld gik han i Brian Laudrups fodspor og rykkede til den italienske storklub Fiorentina.

Men her knap halvvejs inde i den første sæson har livet i Italien langt fra vist sig som en dans på roser. Blot et enkelt indhop er det blevet til hidtil, og nu indrømmer Christian Nørgaard, at det første halve år i Firenze har været en barsk omgang.

Ikke mindst når man har været vant til at være en profil, som spiller hver gang. 

- Det er ikke så sjovt. Det er en hård kamp i øjeblikket, og det er en god test for hovedet. Jeg har været i den situation før på et lavere niveau. Men det er også en del af gamet, og det skal man være klar til, siger han.

- Jeg har en mentaltræner på, som jeg snakker med, og jeg bruger de folk, jeg har omkring mig. Ellers holder jeg snuden i sporet til træning og træner godt. Der skal ikke være nogen undskyldning for, at jeg ikke spiller, lyder det bestemt fra Christian Nørgaard, der ikke har fået nogen forklaring på den manglende spilletid.

- Næ. Jeg har selvfølgelig forhørt mig hos træneren og sportsdirektøren. De siger, at det ser fantastisk ud, og at de ser en stor fremtid for mig i klubben. Det er selvfølgelig fantastisk at høre. Det giver tro på tingene, så man fortsætter med at kæmpe for det, fortæller stortalentet, der også er oppe mod konkurrenter af væsentlig højere niveau, end han har været vant til

- Der er utrolig stor kvalitet hos de seks midtbanespillere, der slås om tre pladser. De er topklasse alle seks.

 Christian Nørgaard er stadig indstillet på at være tålmodig. Men kun til en vis grænse. 

- Jeg er blevet spurgt, om der skal ske noget til vinter. Det har jeg svaret nej til. Jeg vil gerne holde fokus på Fiorentina. Jeg har det godt med min kæreste dernede, og jeg tror måske, at jeg kan først kan gøre status til sommer. Hvis situationen også er sådan til sommer, er jeg indstillet på, at der skal ske noget, siger midtbanespilleren, der senest er blevet sat i forbindelse med Genk, som ironisk nok tidligere på sæsonen rev Brøndby midtover i Europa League-kvalen.

Men selvom han udtrykker respekt for belgisk fodbold, kender han kun rygtet gennem medierne. Og det stadig for tidligt at opgive jagten på gennembruddet i Serie A.

Spanien vil have VM med to andre lande

Lægger sig fladt ned: Derfor er Hareide en succes

Smider Eriksen på forsiden: Juventus holder skarpt øje

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind