Chokerer med skandaløs forside

Italiensk sportsavis valgte at fokusere på hudfarve, da de kreerede torsdagens forside

Roma nedsablede İstanbul Başakşehir på en enkelt halvleg, da de mødte dem i Europa League i denne uge. Fredag skal de møde Inter, og det er forud for den kamp, at den skandaløse forside har set dagens lys. Video: Discovery Networks Danmark.

Den store italienske sportsavis Corriere dello Sport har scoret et pinligt selvmål.

På avisens forside torsdag lader man op til braget mellem Inter og Roma fredag aften ved at fokusere på genforeningen mellem de to tidligere Manchester United-spillere Romelu Lukaku og Chris Smalling.

Det er der som udgangspunkt ikke noget galt med, hvis det da ikke var fordi, man havde fået den besynderlige idé at blande spillernes hudfarve ind i optakten.

Artiklen fortsætter under billedet..

Henover et billede af de to spillere, lyder overskriften ganske kort: Black Friday

Og ja, det var som bekendt Black Friday i sidste uge, hvor alverdens detailbutikker tilbyder kunder mere eller mindre gode tilbud, men forsiden kan næppe tolkes som andet end et ekstremt upassende forsøg på at være kæk.

Italiensk fodbold kæmper benhårdt med racisme blandt tilskuere.

For blot en måned siden truede Mario Balotelli med at forlade banen, da han blev udsat for racistiske tilråb fra Veronas fans. Kampen var afbrudt i fire minutter og er blot et af adskillige eksempler på, at italiensk fodbold i den grad har et problem med racisme.

Derfor faldt forsiden bestemt heller ikke i god jord onsdag aften, da den blev offentliggjort. Hverken hos fans eller italienske journalister uden for Corriere dello Sport, der dog ikke lader sig chokere af forsiden.

Artiklen fortsætter under tweetet..

- Tonedøvt, ignorant og med de sædvanlige racistiske undertoner. At sige jeg er i chok, ville være en løgn på nuværende tidspunkt. Absolut en skændsel af Corriere dello Sport at komme med sådan en overskrift før braget mellem Inter og Roma, skriver ESPN-værten Matteo Bonetti.

Hvis det var opmærksomhed, avisen søgte, så er missionen dog fuldført.

Andre medier verden over har allerede omtalt sagen, men redaktøren for Corriere delle Sport skal nok helst arbejde ud fra devisen, om at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, hvis ikke han skal ærgre sig gevaldigt over valget af forside på dagens avis.

Kampen mellem Inter og Roma spilles fredag aften klokken 20.45. Inter fører Serie A, mens Roma er nummer fem - ni point efter fredagens modstander.

Inter købte Romelu Lukaku i Manchester United i sommer, mens Chris Smalling er i Roma på en lejeaftale.

Se også: Barcelona giver supertalent frikøbsklausul på 1,3 mia.

Rhodri Giggs taler til engelsk TV i 2015. Trods utroskabet forsøgte han at redde ægteskabet, der dog endte med, at han og hustruen gik hver til sit i 2013. Foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock Intl. fodbold - 4. dec. 2019 - kl. 22:10 Broren knaldede hans kone: - Ingen i min familie vil tale med mig

Donationen til stadionområdet i Aarhus fra Henrik Lind er på en kvart milliard. Salling Fondene kommer med et tilsvarende beløb. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Milliardæren bag AGF's stadiondrøm startede med Brøndby-aktier