Coronapanik i Serie A: 'Stop fodbold!'

Hvis en Serie A-spiller blive ramt af coronavirus, er fodboldforbundets præsident klar til at suspendere resten af sæsonen

Christian Eriksen og resten af Serie A risikerer at blive helt bremset af den frygtede coronavirus. Foto: Emilio Andreoli/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen og resten af Serie A risikerer at blive helt bremset af den frygtede coronavirus. Foto: Emilio Andreoli/Ritzau Scanpix

Husk, at du kan se 2. division eksklusivt hos Ekstra Bladet. Få adgang her

Italien er hårdt ramt af coronavirussen, og det har allerede haft konsekvenser for Serie A.

Adskillige af sidste weekends kampe blev udsat, mens denne weekends kampe bliver spillet for tomme tribuner.

Alle sportsbegivenheder i Støvlelandet skal frem til 3. april afvikles uden tilskuere, og fodboldforbundets præsident, Gabriele Gravina, er klar til at tage det ultimative skridt.

Bliver en Serie A-spiller ramt af coronavirus, udelukker han ikke at suspendere resten af sæsonen. Det siger han ifølge Football Italia til Rai Sport.

Corona-panikken spreder sig i Italien. Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
Corona-panikken spreder sig i Italien. Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
 


- Vi vil ikke udelukke at suspendere sæsonen. Vi er nødt til at være realistiske og under disse omstændigheder tage alle nødvendige tiltag for at garantere først og fremmest vores atleters helbred.

- Vi kan ikke udelukke noget lige nu, siger Gabriele Gravina, der er utilfreds med, at nogle har sat spørgsmålstegn ved beslutningen om, at kampe – ligesom i de øverste rækker i Danmark – skal spilles uden tilskuere:

- At høre klubpræsidenter argumenterer for, hvad der er i deres egen interesse, sender et meget dårligt signal for italiensk fodbold.

- Alle, der kun ser efter deres eget lille stykke græs, repræsenterer den langsomme død for vores sportssystem.

Præsidenten for den italienske spillerforening, Damiano Tommasi, opfordrer direkte til, at alle fodboldkampe aflyses i Italien.

Det sker efter nyheden om, at regeringen planlægger en total nedlukning af Lombardiet og 11 provinser i fire andre regioner, der er ramt af virusset.

- Lad os stoppe ligaen! Behøver vi andet? Stop fodbold!, skriver han.

Ifølge de seneste tal fra den italienske regering er 4634 blevet testet positiv for coronavirus i Italien. Sygdommen har indtil videre kostet 197 italienere livet.

Christian Eriksen og Inter møder søndag Juventus på udebane i en meget imødeset topkamp, der på grund af coronavirussen blev udsat en uge.

Brøndby Er smittet med coronavirus: Nu melder Kahlenberg ud

Eric Dier gik op på tilskuerpladserne efter kampen. Men han skal spille mod Burnley, fastslår Mourinho.
Foto: Tess Derry/PA Images/Ritzau Scanpix Premier League Mourinho med klar besked efter jagt på tilskuer

Brøndby-fans blev overfaldet og røvet efter klubbens kamp mod FC København i Parken 12. august 2018. Foto: Anthon Unger. Superligaen Sag om derby-vold fortsætter: Anker seks fængselsdomme