Dansk Atalanta-legende misunder Cornelius: Han skal glæde sig

Andreas Cornelius skifter til en italiensk klub, der ånder og lever for fodbold. Det fortæller Atalantas danske legende, Flemming Nielsen, der har været med til at vinde klubbens eneste titel nogensinde

FC Københavns landsholdsangriber Andreas Cornelius rykker endnu engang til udlandet.

Efter et mislykket ophold i walisiske Cardiff, prøver den 24-årige spiller nu igen lykken uden for Danmarks trygge rammer – denne gang i den italienske Serie A-klub Atalanta, der indtager en imponerende femteplads i den bedste række.

Det er ikke første gang, at den norditalienske klub henter en dansk spiller til truppen - og en af dem, der har haft allermest succes, er den tidligere landsholdsspiller Flemming Nielsen, der var med til at vinde Atalantas eneste titel nogensinde – trofæet i pokalturneringen i 1963.

Flemming Nielsen med sin OL sølvmedalje fra 1960, hvor fodboldlandsholdet fik en andenplads ved sommer-OL i Rom - Foto Jacob Ehrbahn
Flemming Nielsen med sin OL sølvmedalje fra 1960, hvor fodboldlandsholdet fik en andenplads ved sommer-OL i Rom - Foto Jacob Ehrbahn
 

Den nu 83-årige Atalanta-legende har da også kun gode ting at sige om Bergamo-klubben.

- Det er en rigtig dejlig og hyggelig klub. Jeg blev modtaget helt fantastisk, da jeg skiftede dertil i 1961. Jeg kan kun sige, at jeg misunder Andreas Cornelius, for det er et fantastisk sted. Og han skal i den grad glæde sig, siger Flemming Nielsen til Ekstra Bladet.

Den tidligere danske OL-sølvinder husker Atalantas fans som passionerede og fanatiske fra sin tid i klubben.

- Det er de i den grad. ’En gang Atalanta, altid Atalanta’ er et af deres slogans. Det er en livsstil for dem. Cornelius skal selvfølgelig levere på banen for at blive populær. Han skal vise, at han vil give alt for klubben. Hvis han gør det, bliver han elsket og værdsat. Derudover er det vigtigt, at han tager sig tid til fansene før og efter kampene – det betyder meget for dem, understreger han.

Atalantas pokalvindere fra 1963 - Flemming Nielsen øverst nummer tre fra venstre. Foto: Atalanta
Atalantas pokalvindere fra 1963 - Flemming Nielsen øverst nummer tre fra venstre. Foto: Atalanta
 

Og Flemming Nielsen ved, hvad han snakker om. Selvom det er 53 år siden, at han spillede sin sidste kamp for den norditalienske klub, så er den tidligere landsholdsspiller ikke glemt i området. Tværtimod.

Jeg plejer at besøge byen en gang om året, og folk stopper mig stadig på gaden for at få en autograf og et billede. Jeg får nærmest en kongelig modtagelse hver gang. Det er helt fantastisk. Men man skal tænke på, at pokalfinalen i 1963, som vi vandt over datidens store hold, Torino – det var kæmpe stort. Alle kender til det opgør, og de spillere der var med. De glemmer ikke deres helte, siger han.

Flemming Nielsen nåede at spille 92 kampe for Atalanta.

Se også: Cornelius skifter til Italien: Her er prisen

Se også: Nyt job til Laudrup? Snart kan han blive landstræner

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen