Dansk stortalent: Gik fra Real Madrid til ude af holdet

Udlejningen fra Inter til Strømsgodset blev aldrig nogen succes for Patrick Olsen, der fik begrænset med spilletid i den norske klub. Men nedturen har gjort ham stærkere, fortæller han

Patrick Olsen her i kamp mod Valencia har oplevet en kæmpe nedtur (Foto: AP)
Patrick Olsen her i kamp mod Valencia har oplevet en kæmpe nedtur (Foto: AP)

Den danske midtbanespiller Patrick Olsen er på kontrakt i Inter frem til sommer, men som tipsbladet.dk kunne fortælle tirsdag, arbejder de to parter på en løsning. Det ligner nemlig ikke, at Patrick Olsen fortsætter i Inter, og mens han træner med i Brøndby denne uge, arbejder han også på at finde en klub, hvor det kan blive til fast spilletid.

Simon Makienok har ikke spillet meget siden Brøndby-tiden (Foto: Jens Dresling) Italiensk fodbold Palermo bekræfter: Nu er Makienok på vej væk

Det var også med udsigt til fast spilletid, at Patrick Olsen - der i 2012 skiftede fra Brøndby til Inter - tog turen til Strømsgodset, trænet af David Nielsen, men skiftet blev overhovedet ikke nogen succes for Olsen, der kun spillede fem kampe for den norske klub i det år, han var udlejet til Strømsgodset. Det virkede underligt, at det ikke blev til mere spilletid, for Olsen kom med et pænt cv, og han var ikke langt fra førsteholdstruppen i Inter.

Men matchet med den norske klub førte ikke succes med sig, og nu åbner Patrick Olsen lidt op for, hvad der skete i Norge.

Lindegaard har svært ved at få spilletid i Manchester United (Foto: AP) Premier League Fremtiden uvis for Lindegaard efter stjerne-ankomst

- Det var tanken med mit skifte til Norge, at jeg skulle have spilletid, men sådan skulle det ikke være. Der skete nogle ting deroppe, siger Patrick Olsen til tipsbladet.dk.

- Mig og David kunne fint sammen, synes jeg, og jeg bærer ikke nag over for nogen, ligesom jeg heller ikke tror, de bærer nag over for mig. Det var måske bare et samarbejde, der ikke lige kørte, som det burde have gjort. Så har der været nogle ting med mig, og jeg synes, der har været nogle ting med David. Sådan er det i fodbold, og vi er ikke sure på hinanden, siger han.

Nedturen i Strømsgodset betyder, at det er længe siden, at Patrick Olsen har spillet fast fodbold. Han fortæller, at det har været hårdt i norsk fodbold, fordi nedturen kom oven i en anden nedtur. Derfor forstår han vigtigheden af at spille fast fremover.

Den tidligere Brøndby-spiller Patrick Olsen har ingen planer om at drage mod Superligaen og ungdomsklubben Brøndby, når han skal væk fra italienske Inter. (Foto: AP/Damian Strohmeyer) Italiensk fodbold Dansk stortalent: Jeg vil ikke til Brøndby


- Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft mange nedture i min karriere, og nogle af dem har været større end andre. Jeg har været sat af landsholdet, og jeg har været sat af klubholdet, hvor jeg følt mig presset af træneren. I Inter gik jeg fra at spille mod Real Madrid i opstarten, til lige pludseligt at være helt ude af holdet. Jeg var med på bænken, men jeg kom ikke på banen. Først sent på sæsonen i en pokalkamp, hvor jeg fik 20 minutter på banen. Jeg ved godt, Inter er en stor klub, og der er høje forventninger, så jeg tog det med et gran salt. Jeg prøvede at træne så godt, jeg kunne, men træneren valgte så at se bort fra mig og udleje mig, siger Patrick Olsen.

- I Norge kørte det så heller ikke, og det er klart, at den nedtur kom oven på en nedtur, så den har slået ekstra hårdt. Det har været en kæmpe nedtur. Men jeg kan enten sige, at det er alle andres skyld, og at tiden aldrig kommer tilbage, eller jeg kan sige, at det kommer tilbage, hvis jeg arbejder to timer ekstra hver eneste dag. Jeg har valgt at gøre det sidste, og jeg tror på, at jeg bliver bedre af det.

Patrick Olsen har ikke fået mange minutter i Inter-trøjen - her dog fra en træningsturnering i 2013 (Foto: AP) Brøndby Dansk Inter-talent træner med i Brøndby

- Jeg har jo fået nogle ting med fra Norge, som jeg kan bruge videre. I stedet for at se på det negative, skal jeg se på det positive. Den kæmpe nedtur har måske været sund, og nu skal jeg op på hesten igen og kæmpe endnu hårdere for at nå min drøm.

Patrick Olsen er blevet 20 år, og han har tidligere ungdomslandskampe på cv'et. Den danske midtbanespiller fortalte i går til tipsbladet.dk, at han gerne fortsætter karrieren i udlandet. Han arbejder i øjeblikket sammen med sin agent i forsøget på at finde en ny klub.

Nogle af Olsens tidligere kollegaer i Brøndby kæmper for at komme til U21-EM:

0 kommentarer
Vis kommentarer