Dansk stortalent slås for karrieren i Italien: Det har ikke været nemt

De oversete talenter: Drømmen er AC Milan - og Danmark for unge Oliver Urso

Oliver Urso i aktion for Cesena Calcio. (Privatfoto)
Oliver Urso i aktion for Cesena Calcio. (Privatfoto)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Havde Olivers forældre valgt at blive i Danmark i sin tid, er det muligt, at Oliver i dag havde fået Superliga-debut. Måske var han allerede blevet udskreget til en af landets næste store talenter. Ja, Ståle Solbakken havde måske allerede scoret et par millioner på ham i transfers.

Sådan gik det ikke.

Olivers forældre rejste til Italien, da han var ni år, og bosatte sig i Rom.

Og det er sandsynligvis derfor, du aldrig har hørt om ham.

I dag spiller han for den tidligere Serie A-klub Cesena Calcio, der frister en tilværelse i Serie B – Italiens næstbedste række.

Oliver er 17 år og knokler dagligt for at blive bedre og en dag få debut for klubbens førstehold.

Og det går godt for ham. Men det har krævet meget, og han fortæller til Ekstra Bladet, at det ikke var lige let at være en dansk dreng i Italien i begyndelsen.

- Selvfølgelig var det ikke super nemt i starten. Jeg havde ingen venner, og når jeg kom hjem efter skole og fodbold, var jeg meget træt. Jeg tænkte, det kan jeg ikke, så jeg blev hjemme. Det var slet ikke sjovt, siger han.

Stærkere end de andre i truppen
Efter barndommen i Nordsjælland, hvor han efter at have spillet for Søllerød-Vedbæk tog til KB i hovedstaden, endte han i det mere ukendte Rom, hvor troppede op i storklubben AS Roma.

Her tilbragte han de første år men valgte at tage springet og rejse nordpå til Cesena – uden familien – da klubben viste interesse for ham.

Efter et år alene i den lille by ved Adriaterhavet, fik han selskab af både broderen samt forældrene, der flyttede nordpå for at støtte ham.

Det betød alverden for teenageren.

I indeværende sæson, der er hans foreløbig sidste i den nuværende kontrakt, har han bøvlet lidt med skader.

- Jeg har trænet utrolig meget, og jeg kan mærke, at det går virkelig godt på banen. Jeg løber mere og stærkere end de andre i truppen. Jeg træner selvfølgelig for at blive bedre, og jeg kan mærke resultatet af mit hårde arbejde, siger han til Ekstra Bladet.

Det er fortsat tidligt, Oliver bliver først 18 til april, og førsteholdet lader vente på sig. Endnu.

Kan spille over det hele
- Jeg tror, vi er 30 spillere i truppen, så konkurrencen er benhård, og mange spiller slet ikke kampe. Men sådan er det. Til gengæld er det godt at være i en klub, hvor talenterne i højere grad får chancen på førsteholdet. Det gør de ikke samme grad i de store klubber. Så jeg håber, at jeg får muligheden på et tidspunkt, siger han og tilføjer, at han af samme grund aldrig har fortrudt at tage skridtet fra storklubben i Rom til provinsen i Cesena.

Oliver Urso er midtbanespiller og siger til Ekstra Bladet, at han som venstrebenet ofte bliver brugt i højre side af banen.

- Men jeg spiller egentlig mange positioner. Det er nemmest for mig at ligge i højre side, for det har jeg altid gjort. Men inde centralt bruges jeg også. Og som anden angriber. Lidt af det hele faktisk, siger han og griner.

Olivers danske er lidt gebrokkent. Det bliver det, når man tilbringer en stor del af barndommen væk fra Danmark – og når ens far i øvrigt er italiener.

Men Oliver er dansker og har stadig et varmt forhold til sit andet hjemland, hvor han også har en del familie.

Derfor er tanken om at repræsentere Danmark på et eller andet niveau da også spændende, medgiver han.

- Jeg ville meget gerne spille for Danmark – eller en klub i Danmark, siger han, inden han tilføjer, at drømmen på klubplan dog hedder AC Milan.

Emil spillede på Old Trafford: Det var helt urealistisk

Dansk stortalent er ved at miste tålmodigheden

Dansk stortalent i Skotland: Jeg er ikke som alle de andre

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+