Dramatisk udvikling: Ronaldo erkender - betalte for tavshed

Cristiano Ronaldo har ifølge CNN og TMZ for første gang endegyldigt erkendt, at han betalte 2,5 millioner i tavshedspenge til kvinden, der anklagede ham for voldtægt

Tilbage i 2018 afviste Ronaldo alle anklagerne. - Jeg har et godt liv. Jeg har folk til at tage sig alt det andet, sagde han blandt andet.

I juli blev Cristiano Ronaldo frikendt for alle voldtægtsanklager mod Kathryn Mayorga, men nu har sagen taget en ny drejning.

CNN og TMZ fortæller således, at Juventus-stjernen i sagens retsdokumenter for første gang endegyldigt har erkendt at have betalt tavshedspenge til kvinden for at holde kæft om episoden, der ifølge Mayorga fandt sted på et hotel i Las Vegas i 2009.

- Mr. Ronaldo betalte sagsøgeren 2,5 millioner kroner, lyder det i dokumenter, som Cristiano Ronaldos advokater har indgivet i sagen.

Cristiano Ronaldo i Torino. 14. august 2019. Foto: ISABELLA BONOTTO/Ritzau Scanpix
Cristiano Ronaldo i Torino. 14. august 2019. Foto: ISABELLA BONOTTO/Ritzau Scanpix
 

Indrømmelsen skal dog ikke ses som, at han erkender sig skyldig i voldtægt. Pengene er kun givet til kvinden som tavshedspenge, så anklagerne kunne holdes ude af medierne.

Det var i april 2017, at en dengang anonym kvinde stod frem i tyske Der Spiegel og fortalte om Ronaldos voldtægt og om anklagerne om, at hun var betalt for at holde mund.

Den amerikanske kvinde har hævdet, at hun som 24-årig var på natklubben Rain 12. juni 2009 sammen med en veninde, hvor de mødte Ronaldo og siden blev inviteret op i hans suite.

Hun afviste ham, og derefter voldtog han hende. Politiet i Las Vegas har bekræftet, at hun anmeldte et overgreb samme dag, men senere samme dag bad hun politiet om at indstille efterforskningen.

I juli i år blev Ronaldo dog frikendt.

- Baseret på en gennemgang af den kendte information, kan påstandene om seksuelle overgreb begået af Cristiano Ronaldo ikke bevises ud over enhver rimelig tvivl. Derfor vil der ikke komme nogen tiltaler, skrev statsanklageren således.

Billeder af Ronaldo og kvinden fra 2009. Foto: Ritzau Scanpix/Flynetpictures.com / SplashNews.

- Når man spiller mod de store hold, er det fedt. Det er dem, jeg gerne vil måle mig med, så jeg skal vise, at jeg kan være på niveau med dem. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Hjemme hos Braithwaite: Folk forveksler selvtillid med arrogance

I 2017 var Ronaldo også hurtig til at afvise alt i Der Spiegels historie gennem sin magtfulde agents, Jorge Mendes', bureau Gestifute.

- Artiklen er ikke andet end et stykke journalistisk fiktion. Det påståede offer nægter at stå frem og bekræfte rigtigheden af anklagen, lød det.

- Avisen baserer hele deres historie på dokumenter, der ikke er underskrevet, og hvor parterne ikke er identificeret, på e-mails mellem advokater, hvis indhold ikke omhandler Cristiano Ronaldo, og hvis autenticitet han ikke kan verificere, og på et påstået brev, som skulle være blevet sendt til ham af det såkaldte offer, men som aldrig blev modtaget af Ronaldo, lød det.

I 2018 har Ronaldo på Twitter også afvist voldtægtsanklagerne fra kvinden, der sidste efterår stod frem med navn.

- Jeg benægter de alvorlige anklager mod mig. Voldtægt er en frygtelig forbrydelse, der strider mod alt, hvad jeg står for. Selvom jeg vil rense mit navn, har jeg ikke til hensigt at bidrage til mediestormen, der er startet af folk, der ønsker at promovere sig selv på min bekostning, har Ronaldo tidligere skrevet på Twitter.

2018 bød også på en café-ejer i den vest-engelske by Worcesters lancering af en særlig voldtægtskage med Ronaldo.

I sin café 'Our taste of Portugal' lancerede han en Ronaldo-småkage formet som en mand, der seksuelt tager en kvinde bagfra.

- Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, da jeg så det på Facebook. Jeg blev dybt rystet over at høre om det, sagde Lydia Johnson fra The Glade, der er et center for voldtægtsofre i Worcestershire, til BBC dengang.

Dårlig stil eller god humor? Sådan så Cristiano Ronaldo-kagerne ud

Ronaldos indrømmelse af tavshedspenge får formentlig ingen betydning for sagens videre udvikling. Den virker helt død efter juli-dommen om manglende beviser.

Italiensk fodbold Kopierer Cristiano: - De dræber mig, hvis jeg siger sandheden!

Italiensk fodbold Første træningsdag: Cristiano bliver nabo til kendis

Dødstruslerne mod Chelsea-spilleren efter Champions League-braget er nu politi-anmeldt. Foto: Steven Paston / Ritzau Scanpix Champions League Ond hetz efter CL-kamp: 'Håber nogen voldtager dig til du dør'