Efter flere fyringer: Nu har de fundet træneren

Claudio Ranieri skal føre Roma gennem resten af denne sæson efter fyringen af Eusebio Di Francesco.

Claudio Ranieri er ny træner i Roma. Foto: Ritzau Scanpix
Claudio Ranieri er ny træner i Roma. Foto: Ritzau Scanpix

Det var ikke længe, trænerveteranen Claudio Ranieri nåede at gå arbejdsløs efter fyringen i Premier League-klubben Fulham.

Den 67-årige italiener er fredag blevet hyret af AS Roma i hjemlandet, hvor han skal udfylde det ledige trænersæde i resten af denne sæson.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- På dette tidspunkt af sæsonen er det vigtigt at finde en træner, der kender klubben, forstår omgivelserne, taler sproget og er i stand til motivere spillerne. Claudio opfylder alle disse krav, lyder det i meddelelsen.

Roma fyrede torsdag den hidtidige cheftræner, Eusebio Di Francesco, efter nederlaget til FC Porto i Champions Leagues ottendedelsfinale tidligere på ugen.

Fredag fortsatte udrensningen i den sportslige ledelse, da sportsdirektør Ramon Rodriguez Verdejo - også kaldet Monchi - måtte rydde sit kontor.

Claudio Ranieri er født i Rom og var også cheftræner i hovedstadsklubben mellem 2009 og 2011.

Siden har han haft job i Grækenland, Frankrig og England og huskes ikke mindst for sin tid i Leicester, der sensationelt vandt det engelske mesterskab med Ranieri på sidelinjen.

Senest var han ansat i Fulham, men opholdet i London-klubben blev en fiasko og sluttede 28. februar efter godt tre måneder.

Farvel og tak: Ny mand færdig i storklub

Nyt VAR-drama afgjorde maraton-kamp