Elkjær lover Higuain-mål: Men nu kommer en endnu større handel

Preben Elkjær forventer mange mål fra Gonzalo Higuain, der her til aften skiftede til Juventus for kæmpe-beløb

Følg Fodbold

Sommerens dyreste handel i fodboldverdenen blev en kendsgerning, da Gonzalo Higuain tirsdag aften skiftede fra Napoli til Juventus for intet mindre end 670 millioner kroner.

- Han kommer til at få så mange chancer, og med den målnæse han har, så skal han nok komme til at score mange mål i Juventus, siger den tidligere Serie A-angriber Preben Elkjær til Ekstra Bladet.

I sidste sæson scorede Higuain imponerende 36 mål, mens nummer to på topscorerlisten var Juventus' nummer to Paulo Dybala med 19 mål. Nu sætter Juventus så for alvor styrkeforholdet på plads i italiensk fodbold ved at stjæle sølvvindernes topscorer på en fem-årig aftale.

- Det siger jo alt. Jeg synes egentlig ikke, at det er overraskende, for sådan har Juventus altid gjort, siger Elkjær.

- Det interessante ved det, er jo nok, at man godt kunne forestille sig, at de nu er i gang med at sælge en endnu dyrere spiller, siger Elkjær og tænker på Paul Pogba, der længe har været meldt på vej til Manchester United for 894 millioner kroner.

Skifte på plads: Angriber bliver verdens tredjedyreste

Går det skifte igennem, vil Pogba gå hen og blive verdens dyreste spiller nogensinde, men foreløbig rykker Higuain med sine 670 millioner kroner ind som verdens tredjedyreste efter Gareth Bale til Real Madrid for 744 millioner kroner, og Cristiano Ronaldo til samme klub for 700 millioner kroner.

Verdens tredjedyreste spiller. Er Higuain virkelig så god?

- Nej, jeg tror, at det handler om, at der er gået nogle år, siden spillere som Messi og Ronaldo skiftede klub, og jeg tror, at der er endnu større handler på vej end denne her, siger Elkjær.

- Der kommer flere og flere penge i fodbolden på det her niveau, så man kan ikke sammenligne spillernes styrke ved at kigge på prisen, siger Elkjær.

Selvom Elkjær var manden, der førte Verona til Serie A-titlen i 1985, så blev han aldrig opkøbt af Juventus.

- Nej, jeg tror heller ikke, at det var tæt på. Men det vidste man ikke dengang, for man kunne ikke selv styre det som nu, siger Elkjær.

Higuain menes at tjene 56 millioner kroner om året i Juventus, hvor han er sommerens femte indkøb efter Miralem Pjanic, Dani Alves, Medhi Benatia og unge Marko Pjaca. Nu er spørgsmålet bare, hvornår Paul Pogba forlader de seneste fem sæsoners italienske mestre.

Gonzalo Higuain bliver en succes i Juventus, spår Preben Elkjær, men han er ikke verdens tredjebedste, selvom han er den tredjedyreste. Foto: AP
Gonzalo Higuain bliver en succes i Juventus, spår Preben Elkjær, men han er ikke verdens tredjebedste, selvom han er den tredjedyreste. Foto: AP
 

Preben Elkjær som vi kender ham fra Champions League-studiet. Foto: TV3 Sport
Preben Elkjær som vi kender ham fra Champions League-studiet. Foto: TV3 Sport

Preben Elkjær påo toppen af landsholdskarrieren i 80'erme. Foto: Finn Frandsen.
Preben Elkjær påo toppen af landsholdskarrieren i 80'erme. Foto: Finn Frandsen.

Argentinsk landesorg: Sådan kommer Messi tilbage til VM 2018

Elkjær var fan: Jeg har Muhammad Alis shorts

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind