Fodboldstjerne skylder 13 millioner i tysk kirkeskat

Luca Toni skylder stadig penge til det tyske skattevæsen efter sit ophold i Bayern München i 2007 til 2010. Nu skal sagen gennem det tyske retssystem

Lucas Toni spiller nu i Verona, men tiden i Bayern kommer nu til at koste millioner (Foto: AP)
Lucas Toni spiller nu i Verona, men tiden i Bayern kommer nu til at koste millioner (Foto: AP)

Luca Toni tørnede fra 2007 til 2010 ud for Bayern München, og her havde han pæn succes. Efterfølgende rykkede Toni tilbage til italiensk fodbold, hvor siden har været forbi klubber som Juventus, Genoa, Roma, Fiorentina og senest Verona, hvor han er den dag i dag.

Se også: Bendtner skaber overskrifter i hele verden

Men nu begynder den tyske fortid at spøge i Luca Tonis liv. Den katolske kirke i Tyskland mener nemlig, at angriberen mangler at betale kirkeskat for sit ophold i Tyskland i de tre år. I den del af Tyskland, hvor Toni boede i sin Bayern München-tid, udgør kirkeskatten otte procent af indkomsten, og derfor menes Toni at skylde knap 13 millioner kroner til kirken. Tonis revisor skulle angiveligt have noteret, at Toni var ateist, men det blev siden ændret til katolik, og derfor mener kirken, at den har penge til gode hos den italienske angriber. Det skriver Sport Mediaset.

 Se også: Svensk stikpille til Danmark: Det sker aldrig her


Parterne har forsøgt at finde en løsning - dog uden held - så derfor forventes sagen nu at gå gennem retten, der ellers indledningsvist havde foreslået en løsning, hvor Toni og revisoren hver betalte en del af skatteregningen, mens Bayern München skulle betale den sidste del. Det afslog den tyske klub, og derfor skal sagen afgøres ved en retslig instans.

Luca Toni har siden 2013 spillet for Verona. Her har han scoret 33 mål i 61 kampe.

Se også: Derfor forlod Toni Bayern

33 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere