Forfærdelig degradering af Simon Kjærs tidligere klub

Den italienske klub Palermo bliver tvangsnedrykket til Serie D på grund af økonomisk og ledelsesmæssigt rod

Den italienske klub Palermo bliver tvangsnedrykket til Serie D, den fjerdebedste italienske række.

Det skriver Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) på sin hjemmeside ifølge bold.dk.

Venezia overtager Palermos plads i Serie B i den kommende sæson.

Nedrykningen sker som følge af økonomisk og ledelsesmæssig rod i klubben, men hele sagen har været en langtrukken affære.

Palermo endte på tredjepladsen i Serie B i den forgangne sæson og skulle derfor spille playoffkampe om oprykning til landets bedste række.

Men en afgørelse fra FIGC sendte i stedet den sicilianske klub i den tredjebedste fodboldrække, Serie C.

Den beslutning appellerede Palermo og endte med at vinde appelsagen i slutningen af maj. I stedet for nedrykning blev holdet fratrukket 20 point og sluttede dermed på 11.-pladsen i Serie B.

Desuden skulle klubben betale en bøde på 500.000 euro - svarende til omkring 3,7 millioner kroner.

Solgte klubben for ti euro
Men fredag besluttede FIGC så, at klubben alligevel skal tvangsnedrykkes - denne gang til Serie D - da klubben ikke har overholdt deadline for finansielle garantier.

Simon Kjær havde nogle gode år i Palermo. Her ses han i kamp med Antonio Cassano og Sampdoria i 2009. Foto: Carlo Baroncini/AP/Ritzau Scanpix
Simon Kjær havde nogle gode år i Palermo. Her ses han i kamp med Antonio Cassano og Sampdoria i 2009. Foto: Carlo Baroncini/AP/Ritzau Scanpix
 

Hele sagen sker som følge af økonomisk og ledelsesmæssig rod i klubben.

- Klubben er blevet sanktioneret for en række ledelsesmæssige uregelmæssigheder af tidligere ledere, lød det fra FIGC ifølge Reuters, da den første dom faldt over klubben i sagen.

Klubbens forrige ejer var Maurizio Zamparini, og han solgte klubben i december i fjor til en britisk kapitalgruppe for ti euro.

Tre måneder senere blev ejerskabet af Palermo overført til to af Zamparinis samarbejdspartnere, men i starten af maj blev klubben så overtaget af det italiensk baserede selskab Arkus Network.

I 2017 blev et salg af klubben til den amerikanske forretningsmand Paul Baccaglini afvist af Zamparini, fire måneder efter at betingelserne for handlen var indgået.

Maurizio Zamparini har været i spidsen for Palermo i 16 år, og i den periode har over 40 trænere været i klubben.

Klubben har haft tre danskere på lønningslisten. Helge Bronée var den første i begyndelsen af 1950'erne, hvor Palermo var den første af fire italienske klubber, der havde troldmanden til rådighed.

Siden igangsatte Simon Kjær sin imponerende udlandskarriere i 2008 med skiftet fra FC Midtjylland. Han nåede fire sæsoner i klubben, inden han rejste til VfL Wolfsburg.

Senest har Simon Makienok tilbragt en sæson på Sicilien - dog uden videre succes.

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Pablo Osvaldo scorede fire mål i 14 landskampe - heriblandt et eminent et af slagsen i 2-2-kampen mod Danmark i 2013. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Sport og Spil Ballademageren fra helvede: Han brændte alle sine broer

Luciano Re Ceccioni i den velkendte lyseblå Lazio-trøje, som han bar fra 1972 til sin død i begyndelsen af 1977. Foto: Reuters Sport og Spil Stjernens dårlige dømmekraft kostede ham livet

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere