Fyret Milan-legende: Klubben er som Nordkorea

Zvonimir Boban blev fyret som sportsdirektør i Milan på grund af sin åbenmundede facon - nu sammenligner han klubben med diktatorstyret i Nordkorea

Zvonimir Boban (til højre) er meget lidt glad for ledelsen i Milan. PR-foto
Zvonimir Boban (til højre) er meget lidt glad for ledelsen i Milan. PR-foto

Hvis nogen havde troet, at Zvonimir Boban gik stille med dørene efter at være blevet fyret som sportschef i Milan, så må de tro om igen.

For den iltre kroat med en glorværdig fortid som spiller i klubben sendte søndag en bandbulle mod ledelsen i klubben og i særdeleshed direktør Ivan Gazidis, der fyrede Boban på grund af et lidt dristigt interview i Gazzetta dello Sport.

- Jeg var ikke klar over, at det var en diktaturstat som Nordkorea.

- Mit interview var juridisk pletfrit, og det kom, efter at mange interne spørgsmål og krav om forklaringer forblev ubesvaret, siger Boban i et interview med Il Giornale.

Tvisten opstod allerede i december, hvor Ivan Gazidis ifølge Boban lukkede en aftale med tyske Ralf Rangnick om at blive Milans fremtidige manager og altså varetage stillingerne som både træner og sportsdirektør - og dermed også overflødiggøre Boban og Paolo Maldini, der har delt hvervet som sportsdirektør.

Men det er ikke så meget Rangnicks ansættelse, han har noget at udsætte på.

- Jeg kan ønske ham al mulig held og lykke, men de kan i det mindste fortælle mig det. Jeg fortjener at blive informeret om det, siger Zvonimir Boban.

Han er nu klar til at lægge sag an mod Milan for uberettiget fyring - med god hjælp fra de juridiske eksperter, han kender gennem sit tidligere virke som FIFA's vicegeneralsekretær.

Den italienske olympiske komité stopper for al sport i landet

Dansker-chef fyret: Fik mindre end en sæson

Ændrer 110 år gammel tradition: - Fanger der slipper ud af fængslet

FCK-succes kan udløse voldsomt våbenkapløb