Ikke god nok til landsholdet: Men storklubberne jagter ham

Frederik Sørensens indsatser i FC Köln har vakt italiensk interesse hos de to store Milano-klubber

Frederik Sørensen er her i kamp med stjernen Thomas Müller. Foto: AP
Frederik Sørensen er her i kamp med stjernen Thomas Müller. Foto: AP

Derer hård kamp om forsvarspositionerne på det danske landshold, hvor det vrimler med kompetente folk, der kæmper om pladserne på Åge Hareides landshold.

Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Andreas Bjelland, Erik Sviatchenko og Lasse Nielsen har alle været inde over Hareides landsholdstrup i løbet af efteråret, og imens har FC Kölns succesdansker Frederik Sørensen blot kunne se til fra sidelinjen.

Men det er bestemt ikke fordi, Sørensen ikke har præsteret. Danskeren har nemlig spillet samtlige af Kölns kampe i Bundesligaen i efteråret, og det har han gjort så godt, at der er interesse fra støvlelandet, hvor han tidligere har optrådt i Serie A for Juventus, men også har været forbi Bologna og Verona, inden han kom til den tyske klub.

Nu er det de to italienske traditionsklubber fra Milano, de skrantende storhold Inter og AC Milan, der angiveligt har kastet kærligheden på den blonde dansker. I et interview med den tyske avis Bild bekræfter den 24-årige dansker, at han har hørt om interessen fra de to klubber.

- Ja, det har jeg. Det er dejligt at høre. Men det er de sædvanlige spekulationer i denne tid. Og jeg er meget tilfreds med at være her i Köln, lyder det fra Sørensen, der forlod Danmark som 18-årig for at slutte sig til storholdet Juventus.

Blonde Sørensen i kamp for Köln. Foto: AP
Blonde Sørensen i kamp for Köln. Foto: AP
 

Det kan forekomme en anelse paradoksalt, at Sørensen ikke har været inde over landsholdet, selvom konkurrencen er knivskarp på hans position. Det tyder heller ikke på, at han umiddelbart indgår i Hareides planer. Samtale med den nye danske landstræner har der i hvert fald ikke været.

- Jeg har ikke haft nogen kontakt med ham. Det er naturligvis, og det vil det altid være, min store drøm at spille for Danmark. Men holdet har haft det svært i VM-kvalifikationen, og så er det også svært at spille nye spillere ind, lyder det beskedent fra Sørensen, som næppe kan undgå landstrænerens radar, hvis han fortsætter sit storspil.

Transfervinduet er åbent, så både Inter og Milans påståede interesse kan blive mere konkret inden længe...

Rygte: Italienske storklubber vil have Köln-dansker

Dansker med i kæmpe Bundesliga-overraskelse