Ikonisk trøje solgt: - Jeg takker dig

Den tidligere italienske landsholdsforsvarer Ciro Ferrara har skaffet penge til kampen mod corona ved at bortauktionere den Maradona-trøje, han i 1987 byttede sig til

Diego Maradona førte i 1986 Argentina til VM-guld. Nu har en hans landsholdstrøjer indbragt over 400.000 kr. Foto: Carlo Fumagalli/Ritzau Scanpix
Diego Maradona førte i 1986 Argentina til VM-guld. Nu har en hans landsholdstrøjer indbragt over 400.000 kr. Foto: Carlo Fumagalli/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

En Diego Maradona-trøjer har skaffet 410.000 kr. til kampen mod corona.

Sælgeren er den tidligere Napoli-forsvarer Ciro Ferrara, der sammen med en anden tidligere italiensk forsvarsstjerne, Fabio Cannavaro, samler penge ind til velgørende formål i deres hjemby Napoli i det coronaplagede Italien.

Ciro Ferrara var holdkammerat med Diego Maradona, da Napoli i 1987 og 1990 vandt Serie A.

Trøjen stammer dog fra en landskamp i 1987, hvor Italien mødte Argentina. Det var Ferraras debut, og han byttede efter kampen trøje med den argentinske verdensstjerne.

Hidtil har trøjen hængt i Casa Ferrara, men nu skal den ikoniske argentinske landsholdstrøje med 10-tallet på ryggen have et nyt hjem.

Den blev topscorer ved den auktion, som Fondazione Cannavaro Ferrara har afholdt og indbragte hele 55.000 euro - ca. 410.000 kr. Det skriver Football Italia.

I alt fik de to tidligere forsvarskæmper i denne omgang indsamlet godt 600.000 kr. til velgørende formål i den syditalienske by.

- Vi vandt endnu en kamp for Napoli og vores elskede napolitanere. Måske var det den vigtigste kamp af alle, og vi vandt den sammen - forenet som vi altid var.

- Jeg takker dig, Ciro, fordi du endnu en gang til lod mig mærke følelsen af at være en del dette fantastisk folk. Du tillod mig at høre brølet fra 80.000 på San Paolo, fordi dit initiativ skaffede 80.000 euro takket være til dels min trøje med nummer 10.

- Jeg følte den samme glæde og passion. Uforglemmeligt. Jeg er beæret over at have bidraget til at hjælpe vores folk i en tid uden fortilfælde, skriver Diego Maradona i et opslag på Facebook.

Diego Maradona var stjernen og gjorde i slutningen af 80'erne Napoli til et storhold. Foto: Franco Castano'/AP
Diego Maradona var stjernen og gjorde i slutningen af 80'erne Napoli til et storhold. Foto: Franco Castano'/AP

Den argentinske stjerne, som mange mener er verdens bedste fodboldspiller nogensinde, har aldrig lagt skjul på, at han har et helt særligt bånd til folket i Napoli.

Han skaffede klubben og byen dets første mesterskab nogensinde og anses stadig som en gud af mange på de kanter.

Flere fodboldspillere har bidraget med trøjer til Fondazione Cannavaro Ferrara.

Den nuværende Napoli-stjerne Dries Mertens har skænket den trøje, han scorede i mod FC Barcelona i Champions Leagues 1-8-finale tilbage i februar.

Den trøje kan man stadig nå at få fingre i, hvis man vil. Men det kræver lige nu et bud på cirka 86.000 kr.

Fondazione Cannavaro Ferrara har eksisteret siden 2005. Formålet er at støtte byen Napoli igennem salg af fodboldklenodier.

Også Fabio Cannoavors lillebror Paolo Cannavaro er en del af projektet. Han spillede i mange sæsoner i Napoli.

Skeptisk Ståle advarer mod 'Barcelona-syge'

Spansk sundhedsminister: Ingen fodbold før sommer

Bekymring i Brøndby: - Den bliver et bæst

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind