Inter-træner sviner kollega: Racist og bøssehader

Efter Inters sejr over Napoli var der drama i det italienske, hvor Nerazzurri-træner Roberto Mancini ikke ligefrem holdt tilbage igen med ordene om Maurizio Sarri

Inter besejrede i går Napoli med 2-0 på Stadio San Paolo efter mål af de tidligere Partizan-spillere Stevan Jovetic og Adem Ljajic.

Se også: Serie A-angriber på vej til Brøndby

Kort inden slutfløjt viste fjerdedommeren, at der ville blive lagt ni minutter til. Det var en fejl, for der blev i virkeligheden kun lagt fem minutter til. Noget, der fik Mancinis pis i kog. Inter-træneren farede over til fjerdedommeren og forstod ikke, at der var blevet lagt så meget tid til. Det fik Napoli-træner Sarri til at blive rasende. Angiveligt skulle Sarri have kaldt Mancini for enbøsse, og det fik Mancini til at sige følgende til Rai, der transmitterede kampen på italiensk TV:

- Sarri er en racist, og mænd som ham bør blive udelukket af al fodbold. Jeg gik op og spurgte fjerdedommeren, hvorfor der var blevet lagt fem minutter til. Sarri kom dernæst op og råbte bøsse til mig. Jeg ville være stolt af at være det, hvis han var det, man betragter som en mand.

Se også: Mistanke: 19-årigt Milan-talent var 28 år

- Jeg er ikke specielt interesseret i at snakke om kampen. En 60-årig mand, der opfører sig sådan, er skamfuldt. Man kan diskutere det, han sagde, men det her er en skændsel. Jeg fandt ham nede ved omklædningsrummet, og han undskyldte, men jeg vil have, han skammer sig over, hvad han sagde. I England ville en som ham ikke engang få tilladelse til at sætte sine fødder på sidelinjen.

Efterfølgende besluttede Roberto Mancini, at Inter-spillerne og han selv ville lave en 'silenzio stampa'. Det er, når man boykotter pressen og ikke vil kommentere det, journalisterne spørger om efter kampen. Lidt ligesom dengang, Morten Olsen og landsholdet boykottede pressen efter den famøse 3-2-sejr over Portugal den 10. september 2008.

Maurizio Sarri havde dog følgende at sige til Rai:

- Det var den slags diskussioner, man har på banen. Jeg undskyldte i omklædningsrummet, men jeg forventede også, at han sagde undskyld til mig. Jeg synes, at de ting, der sker på banen, skal blive på banen.

Sarri blev spurgt, om han havde anvendt homofobisk sprogbrug.

- Det kan jeg ikke huske - det er muligt. Jeg var tændt og rasende, så jeg er ikke sikker på, hvad jeg sagde. Adrenalin gør mærkelige ting ved folk og kan ændre en. Hvis du spørger mig, er det en del af spillet, og når kampen er fløjtet af, er det glemt igen. Om jeg er homofob? Det virker lidt over stregen at sige det. Jeg var irriteret. Jeg sagde bare noget i irritation over, at Dries Mertens kort forinden fik rødt kort, og jeg har intet imod Mancini. Vi er sportsfolk - de her ting sker, og det varede kun 10 sekunder.

Se også: Juventus kører Udinese over og tager tiende sejr i træk

- Jeg ved ikke, hvorfor Mancini var så irriteret. Det er blevet noget nyt noget med, at man siger, hvad man har sagt på banen. Det ville jeg ikke have gjort. Jeg accepterer dog, at folk tænker anderledes. Jeg undskyldte til ham - jeg ved ikke, hvad jeg ellers kunne gøre. Jeg vil gentage det i morgen, men det virkede som en normal diskussion, man har på banen. Jeg indrømmer, at det ikke var den rigtige tone, men jeg har set og hørt værre på en fodboldbane. Under stress kan de ting ske, og jeg håber, Mancini med et rent sind vil ændre holdning. Jeg diskriminerede ikke mod nogen som helst. Hvis jeg virkelig brugte de ord, undskylder jeg over for det homoseksuelle samfund.

Efter kampen var Napoli-målmand Pepe Reina ude at sige, at han respekterer sin træner både på og uden for fodboldbanen. Spanieren sagde, at der bliver sagt mange ting på en fodboldbane.

Under pressekonferencen efter opgøret forklarede Sarri, at han har homoseksuelle venner, og at han fremover vil bruge andre skældsord. Men den tidligere Empoli-træner understregede, at han ikke kunne huske, hvilke ord han havde anvendt. Samtidig fortalte Napoli-træneren, at Mancini havde kaldt ham engammel cazzo, som er et italiensk ord for mandens kønsdel.

Det italienske Inter-nyhedsmedie FCInternews.it bragte en historie om, at Sarri i 2014 havde udtalt, at fodbold var blevet en sportsgren for homoseksuelle, og at dommerne fløjter meget oftere end i England, og har en homoseksuel måde at fortolke situationerne på banen på.

Se også: Gonzalo Higuain runder ligamål nummer 20 i Napoli-sejr

I Italien elsker man at tænke i alternative baner, og nogle italienere har luftet tanken om, at det er spil fra Mancinis side. De tror, Mancini laver det her drama med det formål at gøre Sarri usikker og vise, at der er stor bevågenhed, når man træner Italiens på papiret stærkeste mandskab netop nu. De har en formodning om, at Sarri vil miste fokus på grund af den store og negative omtale, han får netop nu i Italien. At det kan være med til at få Napoli til at miste point i weekenden mod Sampdoria. Inter er fire point efter Napoli i Serie A, og begge bliver anset for at være mesterskabskandidater sammen med Juventus.

I Danmark har der været en lignende sag i 2009, hvor Mike Jensen råbte ad en skadet Jesper Christiansen og angiveligt skulle have sagt 'rejs dig op, bøssekarl. Du fejler ikke en skid'.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere