Annonce:
Annonce:

Italien hylder dansk 'gudinde-gave': Cornelius fik stadion til at eksplodere

Andreas Cornelius' første scoring i Serie A skaber omtale i italienske medier, hvor hans scoring beskrives som meget sjælden

Annonce:
Følg Fodbold

Cornelius drømme-dag: Sejrede med fremragende kasse

Andreas Cornelius havde et forfærdeligt ophold, da han skiftede til Cardiff og Premier League i 2013, men her fire år senere virker skiftet til italienske Atalanta til at blive anderledes succesfuldt.

Før landskampspausen blev det til indhop, og søndag startede Cornelius så inde for første gang og kvitterede med mål i hjemmekampen mod Sassuolo.

Og målet - som du kan se i tv-afspilleren over artiklen - giver anledning til ros i Italien.

- Cornelius var godt med og scorede udefra, hvilket er usædvanligt for os, for Petagna har haft svært ved at score på den måde. Nu kommer vi ud med en styrket moral, siger træner Gian Piero Gasperini til Sky Italia.

Der er også ros til danskeren fra klubbens angrebsstjerne Petagna.

Annonce:

- Konkurrence er godt for alle, og Cornelius scorede et smukt mål. Vi har en god træner, der gør, at vi holder fokus på arbejdet, og nu ser jeg frem til at møde Rooney. Jeg håber at få hans trøje efter kampen, siger Petagna til samme medie.

Frygter FCK-brag: - Vi risikerer at få én på lampen

Artiklen fortsætter under billederne:

doc6wml5gx9s2sc9hyye71.jpg

doc6wi38iqxoohiqej56bi.jpg

Ståle om transfer-panik: Den tager jeg på min kappe

Første gang i 10 år: Håber vi kan holde på Bendtner

Både Cornelius og Petagna scorede mod Sassuolo, og der er ros til dem begge fra træneren.

- Jeg har to forskellige angribere. Cornelius scorede et flot mål, og Petagnas mål var også godt, for det er, hvad jeg har bedt om længe. Det er to mål, der giver vores angribere god moral, siger Gasperini.

Hos modstanderne var træner Cristian Bucchi ikke helt så imponeret.

- Atalanta var lidt heldige. Cornelius' mål var en hoppende bold, og Petagnas mål ramte ham på benet, men det her er Serie A, og alle fejl bliver straffet, siger Bucchi til Corriere dello Sport.

I Atalanta er der store forventinger til den danske angriber.

Annonce:

- Cornelius var et vigtigt køb til at spille i klubben sammen med Petagna. Klubben har været meget fokuseret på ham, og i dag spillede han fra start og lavede et godt mål, og så kom Petagna også ind og scorede, så det var godt for Atalanta, siger Gasperini ifølge Raidue.

Også den store italienske transfer-blogger Gianluca Di Marzio har fokus på Atalanta og deres nye dansker.

cornelius di marzio.jpg 

- For et år siden blev målene scoret af alle andre end angriberne. Fem mål af Petagna og et af Pinilla blev overgået af flere midtbanespillere og forsvarsspillere. Atypisk for et hold på fjerdepladsen. I Bergamo ønsker mange en anderledes trend denne sæson - specielt efter Andreas Cornelius' ankomst fra København, lyder det fra Di Marzio.

Annonce:

- Og søndag var den danske angriber klar og svarede med et lækkert skud fra uden for feltet. Stadion eksploderede, men dommeren skulle se noget igennem, og så eksploderede stadion igen. Bagefter fortalte han, at 'fansene var fantastiske, på trods af regnen på stadion', lyder det fra Di Marzio, der mener, at klimaet ikke bliver noget problem for danskeren, der er vant til noget lignende i København, hvor han ifølge italienske oplysninger har 'spillet på gaderne med sine venner'.

MAMA MIA - SE ANDREAS CORNELIUS' FØRSTE MÅL I SERIE A I TV-PLAYEREN OVER ARTIKLEN

- Nu er målet at give Atalanta, hvad de savner. Mål. Selvom et personligt mål for scoringer ikke er noget, han kigger på. Han stopper aldrig med at træne og skal være klar, som han var i dag, indtil han overlod pladsen til Petagna, lyder det fra Di Marzio, der også kigger fremad.

- Nu venter Bergamo på den største kamp i livet. Hjemme mod Everton på torsdag 26 år efter seneste Europa Cup-kamp. Et historisk event som ingen vil misse. Enten Cornelius eller Petagna vil spille fra start. Målscoringen er startet, og træner Gasperini kan kun være glad, skriver Di Marzio.

Annonce:

Også fodboldnetvisen Il Posticipo skriver om Cornelius under overskriften 'Fremragende, Cornelius, en viking til Gudinden'. Og her skal Gudinden forstås som Atalanta, da klubbens kælenavn er netop La Dea, og klubben er opkaldt efter gudinden Atalante fra den græske mytologi.

cornelius il posticipo.jpg 

Også Il Posticipo fokuserer på, at Cornelius kan være redningsmanden i angrebet.

- Atalanta er hjemsted for angribere, der er holdspillere, men ikke scorer så mange mål. Dem, der tænker på de andre og gør det hårde arbejde og skaber plads, og ser de andre score, lyder det i fodboldavisen.

- Men nu er der kommet en ny spiller, Andreas Cornelius, direkte fra København. Endnu en, der ikke scorer? Der er ingen grund til at være sikker. Fyren spiller for holdet, men scorer stadig. Specielt i Europa, hvor han scorede mod Ajax sidste år og også sendte sit hold i Champions League-gruppespillet, lyder det.

Annonce:

- Og i Atalanta behøves en cup-bomber, for Europa League skal ikke være distraktion, men et mål for Gasperinis drenge. Men hvorfor kun gøre det godt om torsdagen, når du også kan gøre en forskel om søndagen? Det så vi i det første Serie A-mål mod Sassuolo, skriver fodboldavisen.

- Selvfølgelig scorede han 12 mål i sommerkampene, men det var mod nem modstand. I Serie A er der bedre forsvarere, og nu begynder man at kende denne mand på 1,99 meter, lyder det.

Petagna blev matchvinder mod Sassuolo, men får ikke alle kampe.

- Han kan ikke spille hele tiden gennem en hård sæson med Serie A og Europa League, og derfor bliver det nu og her tid for Cornelius, lyder det.

Også på klubbens hjemmeside har de naturligvis bemærket danskerens mål.

- De sortblå fik udlignet med det samme takket være Cornelius. Den danske angriber var god og hårdtarbejdende og fik bolden på kanten af feltet og sluttede med en venstrefodet volley nede ved stolpen, lyder beskrivelsen.

cornelius klub hjemmeside.jpg

Cornelius selv bliver interviewet til klubbens tv-kanal. Spørgsmålene er på italiensk, mens Corner svarer på engelsk.

Annonce:

- Jeg er meget glad for både målet og sejren. Det var mod et godt hold, siger Cornelius blandt andet til Teleatalanta.

corner

Andreas Cornelius kan spille sin næste kamp for Atalanta torsdag, når Everton er modstanderen i Europa League, mens det søndag gælder udekampen mod Verona-klubben Chievo.

Kom på besøg hos Cornelius i Atalanta - han forklarer, hvorfor han havde svært ved at motivere sig i FCK til sidst:

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020 

Elkjær fylder rundt: Forklædt som voksen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: