Italiensk dril efter kasse: Nyt øgenavn til Eriksen

Selvom Eriksen nu har scoret sit første mål for Inter-klubben, slipper han ikke for at høre lidt for sin danske facon og de svingende præstationer i opstartsfasen. Endnu

Se højdepunkterne her: Eriksens første mål kickstartede Inter-sejr i Bulgarien.

Christian Eriksen kom endelig på tavlen for sin nye arbejdsgiver, som han hjalp til en udesejr i Bulgarien med en fornem kasse i anden halvleg.

Det kom lige på rette tid og har ført til ros fra træner Antonio Conte og italienske medier. Sidstnævnte slipper han dog ikke for en smule spydigheder fra heller. Hans jordbundne og tilbageholdende fynske facon har italienerne i hvert fald allerede fået sig et godt billede af.

I Milano har fundet på et nyt øgenavn til Christian. 'Anti-Cristiano' kalder de ham. Vi ved ikke, om det øgenavn skal fortolkes som, at han er tænkt som Inters våben mod Juventus' Christiano Ronaldo, eller at Eriksen i sin udstråling og sit temperament er så langt fra Cristiano Ronaldo, som man overhovedet kan være. Begge dele kunne i hvert fald godt give mening.

- Hele Inter-verdenen havde ikke ventet på noget andet. Det første mål i den sortblå trøje for anti-Cristiano sprængte hul på bylden af nervøsitet. Men først i anden halvleg viste han sit sande ansigt og et par strejf af kvalitetsstemplet, skriver Gazzetta dello Sport

- Hans liv er ikke snorlige, afrunder det italienske sportsmedie drillende i deres analyse, hvor danskeren også beskrives som banens bedste.

Danskere og de mindre bitre Tottenham-fans kan da også konstatere, at Middelfart-knægten ikke pludselig har skiftet personlighed at dømme efter italienernes beskrivelser af nogle af elementerne i hans spil. Man er i hvert fald ikke i tvivl om, at det er gode gamle Christian, de taler om.

- I de første 45 minutter forekommer han genert og næsten desorienteret midt på banen. Derefter påtager han sig rollen som den superspiller, han er, lød det blandt andet.

Holdkammeraterne samles om fynboen efter scoringen til 0-1. Foto: Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Holdkammeraterne samles om fynboen efter scoringen til 0-1. Foto: Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
 

Conte tror på sin mand
Stemningen er i det hele taget god, selvom der ikke lægges skjul på, at Eriksen stadig har en del at bevise for milaneserne. Præstationen blev rost af Conte, som samtidig glæder sig til at se mere af samme skuffe.

- Eriksen? Det skal fungere. Jeg tror, han kan gøre det meget bedre, end han gjorde i dag. Han må finde den rytme og intensitet i spillet, der har kendetegnet ham i fortiden. Han er stadig ikke i den rette fysiske tilstand.

- Vi er rolige, vi har tålmodighed. Vi ved, at vi har fundet en kvalitetsspiller, der kan forbedre os. Det er ikke et problem, afsluttede han.

Lettelsen strålede da også ud af den danske mands ansigt, da bolden, han havde fået lagt af fra Romelu Lukaku, havnede i nettet bag Ludogerets-keeperen.

Kritik og tid på bænken har han ikke sluppet for i sin første måned, hvor det har været lige ved og næsten et par gange for Eriksen.

Samtidig med at han er blevet bebrejdet for nogle af de samme spillemæssige problemer, som han sluttede sin tid af med i Tottenham, har han også været uheldig med nogle af sine forsøg på at vende skuden. Han ramte blandt andet sammenføjningen på et frispark i Milano-derbyet og har i andre opgør også har været tæt på at miste målmødommen.

Eriksen kunne endelig lade sit målbrøl runge.  Første Eriksen-kasse for Inter kom en kølig europæisk aften i bulgarske Razgrad, hvor hjemmeholdet Ludogorets blev besejret 2-0. Foto: Ritzau Scanpix
Eriksen kunne endelig lade sit målbrøl runge. Første Eriksen-kasse for Inter kom en kølig europæisk aften i bulgarske Razgrad, hvor hjemmeholdet Ludogorets blev besejret 2-0. Foto: Ritzau Scanpix
 

 

Vågn nu op, FCK!

Vågn nu op, FCK! Braithwaite til Barcelona? Det er lige til den lukkede!

Vågn nu op, FCK! Braithwaite til Barcelona? Det er lige til den lukkede! Dansk EM-boost: - Simpelthen genialt