- Jeg skammede mig over at gå på gaden

I en af de største fodbold-skandaler i nyere tid blev Juventus dømt til nedrykning. I mellemtiden gik Juventus' daværende direktør med mørke tanker om sig selv

Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi i 2008. Nu udtaler han sig om Calciopoli-skandalen i ny Netflix-serie. Foto: ALESSANDRO BIANCHI, Ritzau Scanpix
Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi i 2008. Nu udtaler han sig om Calciopoli-skandalen i ny Netflix-serie. Foto: ALESSANDRO BIANCHI, Ritzau Scanpix

Tilbage i 2006 ulmede en stor skandale i italiensk fodbold.

Alt imens det italienske landshold sejrede til VM i Tyskland måtte Juventus lade sig tvangsnedrykke til Serie B. Dertil mistede klubben både mesterskaberne fra 2005 og 2006.

Calciopoli-skandalen blev den kaldt, og det var en stor, kompliceret sag, hvor korruptionen i de mest magtfulde lag af italiensk fodbold blev tydeliggjort.

Manden i søgelyset
I midten af det hele stod den tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi, og i en ny Netflix-dokumentar om skandalen fortæller han om tiden efter tvangsnedrykningen.

- Jeg skammede mig bare ved at gå gennem gaden, og i den tid overvejede jeg mange ting - endda selvmord, fortæller den 84-årige Moggi i dokumentaren.

- De første ti dage var horrible. TV-stationerne, radio og aviser talte konstant om skandalen, men jeg udnyttede aldrig nogen eller noget, siger han i dokumentaren 'Bad Sports'. Det skriver Football Italia.

Aldrig dømt
Moggi var blandt andet anklaget for at udpege dommere til forskellige kampe, som skulle dømme til Juventus fordel. Bevismaterialet blev indsamlet gennem blandt andet telefonaflytninger.

Moggi og andre parter i sagen blev aldrig dømt ved en italiensk domstol. Han blev ekskluderet fra fodboldverdenen på livstid.

Det var ikke kun Juventus, som fik sportslige sanktioner på vegne af Calciopoli. Ifølge BBC startede AC Milan, Fiorentina, Lazio og Reggina alle den efterfølgende sæson med minuspoint.

Få hjælp ved selvmords-tanker

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i livet.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage fra klokken 11 til 05 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Børnetelefonen kan også hjælpe. Ring til dem på 116 111. Du kan også skrive og chatte med Børnetelefonen her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.