Annonce:
Annonce:

- Jeg skammede mig over at gå på gaden

I en af de største fodbold-skandaler i nyere tid blev Juventus dømt til nedrykning. I mellemtiden gik Juventus' daværende direktør med mørke tanker om sig selv

Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi i 2008. Nu udtaler han sig om Calciopoli-skandalen i ny Netflix-serie. Foto: ALESSANDRO BIANCHI, Ritzau Scanpix
Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi i 2008. Nu udtaler han sig om Calciopoli-skandalen i ny Netflix-serie. Foto: ALESSANDRO BIANCHI, Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Tilbage i 2006 ulmede en stor skandale i italiensk fodbold.

Alt imens det italienske landshold sejrede til VM i Tyskland måtte Juventus lade sig tvangsnedrykke til Serie B. Dertil mistede klubben både mesterskaberne fra 2005 og 2006.

Calciopoli-skandalen blev den kaldt, og det var en stor, kompliceret sag, hvor korruptionen i de mest magtfulde lag af italiensk fodbold blev tydeliggjort.

Manden i søgelyset
I midten af det hele stod den tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi, og i en ny Netflix-dokumentar om skandalen fortæller han om tiden efter tvangsnedrykningen.

- Jeg skammede mig bare ved at gå gennem gaden, og i den tid overvejede jeg mange ting - endda selvmord, fortæller den 84-årige Moggi i dokumentaren.

- De første ti dage var horrible. TV-stationerne, radio og aviser talte konstant om skandalen, men jeg udnyttede aldrig nogen eller noget, siger han i dokumentaren 'Bad Sports'. Det skriver Football Italia.

Annonce:

Aldrig dømt
Moggi var blandt andet anklaget for at udpege dommere til forskellige kampe, som skulle dømme til Juventus fordel. Bevismaterialet blev indsamlet gennem blandt andet telefonaflytninger.

Moggi og andre parter i sagen blev aldrig dømt ved en italiensk domstol. Han blev ekskluderet fra fodboldverdenen på livstid.

Det var ikke kun Juventus, som fik sportslige sanktioner på vegne af Calciopoli. Ifølge BBC startede AC Milan, Fiorentina, Lazio og Reggina alle den efterfølgende sæson med minuspoint.

Få hjælp ved selvmordstanker

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i livet.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage fra klokken 11 til 5 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Børnetelefonen kan også hjælpe. Ring til dem på 116 111. Du kan også skrive og chatte med Børnetelefonen her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: