Kæmpe brøler: Var bare en joke

Racisme er et stort problem i italiensk fodbold, og det hjælper nok ikke, at en klub nu forklarer, at præsidenten bare jokede, da han lavede en racistisk kommentar mod Mario Balotelli

Foto: Tony O'Brien/Ritzau Scanpix
Foto: Tony O'Brien/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Angriber Mario Balotelli har i denne sæson været genstand for racistiske tilråb fra tribunen, men det lader også til, atder er ballade på i egen ledelse.

Balotelli vendte i sommer tilbage til Italien og Brescia, men den tidligere Manchester City- og Liverpool-angriber har haft det svært. I weekenden var han ikke i aktion for sin klub, efter han i fredags havde en uenighed med sin træner, og det valgte Brescias præsident så at kommentere på i dag.

Kommentaren var dog yderst chokerende.

Ifølge det store nyhedsmedie AP sagde præsident Massimo Cellino om Balotelli:

- Han er sort - hvad kan jeg sige? Han arbejder på at få det til at lysne, men han har det svært, lød det ifølge AP.

Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
 

På Brescias hjemmeside forsøger man ikke at løbe fra, at præsidenten har sagt noget, der kan tolkes racistisk. Her er svaret bare, at det hee var for sjov.

- I forhold til det, der blev sagt fra præsident Massimo Cellino i eftermiddag, hvor han talte om vores spiller Mario Balotelli, vil Brescia gerne gøre opmærksom på, at det var en joke, der helt tydeligt blev misforsået. Hensigten var at afvæbne den store medieopmærksomhed og beskytte spilleren.

Hvis de i Italien for alvor vil racisme til livs, vil det nok være en god start at sikre, at man fra klubbernes side tager totalt afstand. Det har Brescia i hvert fald ikke gjort denne gang.

Der kommer i hvert fald ikke nogen undskyldning for 'joken'.

- Jeg behøver ikke at rense mit navn i forbindelse med noget, jeg ikke tror på. Ved du, hvad det tragiske ting er? I (journalister, red.) ved ikke, hvad I skal skrive. Hvis jeg forklarer mig overfor dem, der har bedt mig om at forklare, vil jeg gøre endnu større skade. Gode mennesker kender mig, fortæller Brescia-præsidenten ifølge nyhedsbureauet ANSA.

EM i fare: Dansk modstander risikerer udelukkelse

Brændte kæmpechance i overtiden

Skandalespiller fyret i dansk klub

Brøndby til salg?

Tallene taler: Det dufter af medaljer i Smilets By

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+