Kæmpe brøler: Var bare en joke

Racisme er et stort problem i italiensk fodbold, og det hjælper nok ikke, at en klub nu forklarer, at præsidenten bare jokede, da han lavede en racistisk kommentar mod Mario Balotelli

Foto: Tony O'Brien/Ritzau Scanpix
Foto: Tony O'Brien/Ritzau Scanpix

Angriber Mario Balotelli har i denne sæson været genstand for racistiske tilråb fra tribunen, men det lader også til, atder er ballade på i egen ledelse.

Balotelli vendte i sommer tilbage til Italien og Brescia, men den tidligere Manchester City- og Liverpool-angriber har haft det svært. I weekenden var han ikke i aktion for sin klub, efter han i fredags havde en uenighed med sin træner, og det valgte Brescias præsident så at kommentere på i dag.

Kommentaren var dog yderst chokerende.

Ifølge det store nyhedsmedie AP sagde præsident Massimo Cellino om Balotelli:

- Han er sort - hvad kan jeg sige? Han arbejder på at få det til at lysne, men han har det svært, lød det ifølge AP.

Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
 

På Brescias hjemmeside forsøger man ikke at løbe fra, at præsidenten har sagt noget, der kan tolkes racistisk. Her er svaret bare, at det hee var for sjov.

- I forhold til det, der blev sagt fra præsident Massimo Cellino i eftermiddag, hvor han talte om vores spiller Mario Balotelli, vil Brescia gerne gøre opmærksom på, at det var en joke, der helt tydeligt blev misforsået. Hensigten var at afvæbne den store medieopmærksomhed og beskytte spilleren.

Hvis de i Italien for alvor vil racisme til livs, vil det nok være en god start at sikre, at man fra klubbernes side tager totalt afstand. Det har Brescia i hvert fald ikke gjort denne gang.

Der kommer i hvert fald ikke nogen undskyldning for 'joken'.

- Jeg behøver ikke at rense mit navn i forbindelse med noget, jeg ikke tror på. Ved du, hvad det tragiske ting er? I (journalister, red.) ved ikke, hvad I skal skrive. Hvis jeg forklarer mig overfor dem, der har bedt mig om at forklare, vil jeg gøre endnu større skade. Gode mennesker kender mig, fortæller Brescia-præsidenten ifølge nyhedsbureauet ANSA.

Det russiske fodboldlandshold kan komme til at sidde i saksen. Foto: Jennifer Lorenzini/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold EM i fare: Dansk modstander risikerer udelukkelse

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix FC Midtjylland Brændte kæmpechance i overtiden

Foto: Viborg FF 1. division Skandalespiller fyret i dansk klub

Jan Bech Andersen har lånt Brøndby endnu flere penge, så klubben nu skylder formanden i omegnen af 65 millioner. Foto: Philip Davali Allan Olsen Brøndby til salg?

AGFs Patrick Mortensen (i midten) har scoret kampens eneste mål til 0-1. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tallene taler: Det dufter af medaljer i Smilets By

34 kommentarer
Vis kommentarer