Kæmpe Eriksen-ros: - Han bliver en leder

I et interview vurderer den tidligere Inter-stjerne Wesley Sneijder klubbens forfatning og sit eget niveau, da han selv var på toppen

Fra genert 17-årig til selvsikker profil: Hvordan har Eriksen udviklet sig personligt? Video: Discovery Networks Danmark.
Følg Fodbold

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her

Wesley Sneijder har en gigantisk stjerne i italienske Inter, efter hollænderen var en af hovedpersonerne i klubbens storhedstid omkring år 2010.

I et interview med den italienske journalist Gianluca Di Marzio, som blandt andet skriver for Sky, kommer han ind på sit eget niveau og rådgiver desuden klubbens to store nuværende profiler, Lautaro Martinez og Christian Eriksen.

- Han har en masse kvaliteter, og med hans egenskaber kan han let blive en leder på holdet, siger Sneijder blandt andet om Eriksen i interivewet.

Han påpeger, hvordan Eriksen med tiden blev virkelig god i Tottenham og før det i Ajax, og at han kan være med til at give Antonio Contes mandskab det sidste løft.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Wesley Sneijder kunne trods et fabelagtigt år 2010 med Champions League-sejr og VM-sølv kun hive en fjerdeplads ind ved Ballon d'Or, overgået af Barca-trekløveret Messi, Xavi og Iniesta. Foto: Stefano Rellandini/Ritzau Scanpix
Wesley Sneijder kunne trods et fabelagtigt år 2010 med Champions League-sejr og VM-sølv kun hive en fjerdeplads ind ved Ballon d'Or, overgået af Barca-trekløveret Messi, Xavi og Iniesta. Foto: Stefano Rellandini/Ritzau Scanpix

På niveau med Messi og Ronaldo
Selv vurderer hollænderen, at han kunne være endt blandt de allerbedste.

- Jeg kunne være blevet som Messi eller Ronaldo, men jeg følte simpelthen ikke for det. Jeg nød mit liv og måske et glas vin til maden, fortæller han.

- Leo og Cristiano er anderledes. De har ofret meget, og det er fint. Jeg har stadig haft en fremragende karriere til trods, tilføjer han.

For en stund havde han da også meritterne med sig. En Champions League-titel i 2010 fulgte op på Serie A-mesterskabet og sejren i Coppa Italia, inden han med Holland stod i VM-finalen i Sydafrika samme år.

Ikke længe efter dalede niveauet dog for Sneijder, som tog til Galatasaray og så Nice i årene efter, inden karrieren blev indstillet sidste år.

Dokument afslører: FCK i stor corona-bommert

Ekspertens råd: Her er klubben, du skal satse på

Han rådgiver dog Inters angrebs-es Lautaro Martinez til at blive i Milano-klubben, til han har vundet noget der.

- Han er virkelig god, men han skal blive i Italien. Han kan blive en af de bedste, men først må han vinde noget med Nerazzurri (Inter, red.), vurderer Sneijder, der også gerne ser Martinez tørne ud for en anden af sine tidligere arbejdsgivere.

- Han kunne sagtens spille for Barcelona, hvis han virkelig gerne vil væk, men jeg ville nu foretrække ham i Real Madrid, siger han, og går lidt imod de vedvarende rygter, der sender argentineren til Barca.

Spillerbus under angreb: To spillere på hospitalet

Verdens bedste nægter: Skuffet og frustreret

DM flytter til Fyn

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind