Kæmpe kovending: Nu vil de beholde ham

Christian Eriksen får ros efter Inters sejr over Benevento, hvor danskeren stod oplæg til første scoring

Christian Eriksen spillede samtlige 90 minutter for Inter lørdag aften.
Følg Fodbold

Tingene kan gå stærkt i fodboldverdenen.

For en uge siden lignede Christian Eriksen en færdig mand i Antonio Contes Inter, men en frisparksperle mod ærkerivalerne har vendt situationen på hovedet.

Lørdag aften startede danskeren pludselig på banen i 4-0-sejren over Benevento, da kroatiske Marcelo Brozovic trængte til en pause - og fik samtlige 90 minutter for første gang i denne sæson i Serie A.

Og det gjorde han godt. Eriksen stod for oplægget til 1-0-scoringen og markerede sig generelt positivt, mener støvlelandets største sportsavis, La Gazzetta dello Sport.

Ingen spillere får højere karakter end Eriksens 7/10, mens flere dog var på niveau.

- Han ser fodbold og nyder godt af den store frihed, skriver avisen blandt andet og nævner en specifik aflevering til Achraf Hakimi, som gav minder om legenden Andrea Pirlo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christian Eriksen skjuler sig i klyngen af Inter-spillere efter sit oplæg til selvmålet, der sendte Inter på sejrskurs. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen skjuler sig i klyngen af Inter-spillere efter sit oplæg til selvmålet, der sendte Inter på sejrskurs. Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Også Inters assistenttræner Christian Stellini, som vikarierede for en karantæneramt Antonio Conte, var glad for indsatsen.

- Han gør det godt til træning, og nu får han sine chancer. Han bruger sin intelligens til at præstere godt.

- Her til aften gjorde han det virkelig godt. Han er en ressource, som vi har arbejdet en hel del med. Det har han også selv. Vi holder fast i ham, for han er en fodboldspiller på højt niveau, siger assistenttræneren.

Inter-direktør Giuseppe Marotta har tidligere offentligt meldt ud, at Christian Eriksen var til salg, men i går fik piben også en anden lyd på direktionsgangen.

- Over en hel sæson kan Eriksen også have en vigtig rolle på holdet, uanset om han spiller meget eller lidt, lød det fra Marotta.

Det italienske transfervindue lukker mandag aften, men nu tyder en del på, at Christian Eriksen som minimum tager et halvt år mere i Milano.

Flere klubber har på rygteplan været meldt interesseret, men Eriksens flotte hyre i Inter skulle foreløbig have skræmt bejlerne væk. Kontrakten i Inter løber frem til sommeren 2024.

Mandag sender Ekstra Bladet live i transfervinduets sidste timer. Få en forsmag her.

Daniel Wass blev helten

Corona-kaos kan afgøre Superligaen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind