Annonce:
Annonce:

Kæmpe skandale: AC Milan udelukket fra Europa!

AC Milan er udelukket fra europæisk fodbold på grund af økonomisk overforbrug

AC Milan er udelukket fra europæisk fodbold. Foto: AP
AC Milan er udelukket fra europæisk fodbold. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

De har vundet Europa Cup'en for mesterhold og Champions League syv gange, men de seneste 10 år er det gået ned ad bakke for AC Milan.

Nu er klubben udelukket fra Europa, fordi de har brudt reglerne for Financial Fair Play. Det melder UEFAs hjemmeside onsdag aften.

- AC Milan er udelukket fra at deltage i næste klubturnering hos UEFA, som den ellers ville kvalificere sig til i de næste to sæsoner. Det vil sige i en turnering i enten 2018/2019 eller 2019/2020, hvis de kvalificerer sig, lyder det.

AC Milan sluttede sidste sæson som nummer seks og stod til at skulle spille Europa League i denne sæson. Nu slipper nummer syv Atalanta i stedet for at skulle gennem kvalifikationen, mens nummer otte Fiorentina rykker op og deltager i kvalifikationen.

Det italienske medie Premium Sport melder også, at AC Milan skal betale en bøde på omkring 225 millioner kroner.

Annonce:

Ifølge AFP har klubben i løbet af de seneste tre sæsoner haft et tab på omkring 255 millioner euro svarende til cirka 1,9 milliarder kroner, og det er ikke tilladt.

UEFA melder, at sagen kan appelleres til sportsdomstolen, og det har AC Milan onsdag aften meldt ud, at de agter at gøre.

Hvad er Financial Fairplay?

* Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) indførte begrebet Financial Fair Play (FFP) i 2010, fordi man ønskede at bekæmpe stigende gæld blandt fodboldklubber.

 

 * Fra 2013 til 2015 måtte klubber maksimalt have en gæld på 45 millioner euro (cirka 334 millioner kroner) i den samlede treårige periode. De næste tre år frem til 2018 er beløbet reduceret til 30 millioner euro (cirka 223 millioner kroner).

 

* Investeringer i stadioner, træningsfaciliteter, ungdomsafdelinger og kvindefodbold er ikke inkluderet i beløbet, da Uefa ønsker at fremme økonomiske investeringer her.

 

Hvilke sanktioner kan ramme en klub, som ikke opfylder FFP?

 

* En klub kan blive udelukket fra deltagelse i de europæiske turneringer. Det er dog sjældent sket.

 

* Både Paris Saint-Germain (PSG) og Manchester City har tidligere fået bøder på 60 millioner euro (cirka 446 millioner kroner). Heraf var 40 millioner euro (cirka 297 millioner kroner) betinget.  Begge klubber fik deres trupper i Champions League skåret ned fra 25 til 21 spillere.

Kilde: Ritzau

 

Storklub kan smides ud af Champions League: Nu svarer de igen

Eksperten overgiver sig totalt: Det er ulovligt, hvad han gør

Fra storhed til fald: Derfor er den gal i Milan

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: