Kæmpe tragedie: 31-årig Serie A-anfører er død

Serie A-anfører fra Fiorentina er død, melder klubben

Italiensk fodbold er ramt af en ufattelig tragedie.

Fiorentina melder søndag formiddag, at klubbens 31-årige anfører og midterforsvarer Davide Astori er afgået ved døden. Fodboldspilleren overnattede sammen med resten af truppen på hotellet La di Moret i Udine forud for søndagens udekamp mod Udinese, men vågnede aldrig.

- Fiorentina er rystet og tvunget til at annoncere, at anfører Davide Astori er død. I denne forfærdelige og delikate situation og ikke mindst af respekt for hans familie beder vi om pressens forståelse, lyder det på klubbens hjemmeside.

Astori i kamp med Christian Eriksen i Europa League i 2016. Foto: AP
Astori i kamp med Christian Eriksen i Europa League i 2016. Foto: AP

Blev kun 31 år: OL-finalist fundet død i svømmebassin

Teambuilding gik galt: Fodboldmålmand død på overlevelsestur

Tidligere Chelsea-talent død: Blev kun 31 år

Davide Astori har spillet 78 Serie A-kampe for Fiorentina og har spillet 14 landskampe for Italien og har tidligere spillet et par hundrede Serie A-kampe for Cagliari og Roma, mens han i starten af karrieren var på kontrakt i Milan.

På landsholdet var han med til at spille Italien i semifinalen i Confederations Cup i 2013, hvor han endda scorede i bronzekampen, mens han spillede landskampe hvert eneste år fra og med 2011 til den sidste kamp i nationaltrøjen i september 2017 mod Israel. Han sad på bænken i playoff-kampene mod Sverige, hvor Italien missede VM-deltagelse.

Der meldes om spillere i chok og tårer under opvarmningen til søndagens tidlige kamp mellem Genoa og Cagliari, der skulle være startet klokken 12.30.

Da nyheden kom frem, blev der vist et foto af Astori på storskærmen, hvor publikum brød ud i spontane klapsalver. Fansene blev på stadion, hvor de i stilhed afventede, hvad der nu skulle ske. Efterfølgende er alle kampe i Serie A blevet aflyst.

Davide Astori efterlader sig kæresten Francesca Fioretti og deres to-årige datter Vittoria.

Tragisk stime: Femte dødsfald rammer VM-helte

OL-sølv i 2012: Nu er hun død 33 år

Blev kun 50 år: VM 94-helt er død

Stjernerne sørger: VM 2006-spiller pludselig død

Planen var NBA næste år: Dansk stortalent begraves 30. maj