Kontant Conte: Christian har haft sine chancer

Efter den god oplevelse med landsholdet vender Eriksen tilbage til usikkerheden i Inter, hvor Conte i alt fald ikke vil bruge ham i en Pirlo-rolle

Conte har skiftet Eriksen meget ind og ud, men han vil i alt fald ikke lægge danskerens længere tilbage på midtbanen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Conte har skiftet Eriksen meget ind og ud, men han vil i alt fald ikke lægge danskerens længere tilbage på midtbanen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Han får tit – og ind i mellem til sin irritation – lov til at svare på rigtigt mange spørgsmål om Christian Eriksen.

Og Antonio Conte måtte på den igen, da han mødte pressen forud for Inters hjemmekamp mod Torino søndag eftermiddag.

- Som jeg altid siger, så tager jeg mine beslutninger for Inters bedste, fastslog træneren, som hentede danskeren i Tottenham for ti måneder siden, ifølge football-italia.

- Jeg mener, at Christian har haft masser af chancer. Han har spillet mere end andre spillere. Han vil starte inde eller komme ind fra bænken, når jeg finder det passende, eller også tager jeg nogle andre beslutninger.

Som noget nyt blev Conte spurgt, hvorvidt Eriksen kunne agere som en såkaldt ’regista’, en dybere liggende spilfordeler, som var for eksempel Andrea Pirlos foretrukne position.

Det afviste han pure.

- Absolut ikke. Det ville være at straffe ham, lød det i Conte-klartekst.

- Christian har vigtige færdigheder. Han kan sparke med begge ben. Hvis du transformerer ham til en rolle lige foran forsvaret, vil du fratage ham hans fineste færdigheder.

Christian Eriksen har for tiden nok en bedre mavefornemmelse på landsholdet end i Inter. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen har for tiden nok en bedre mavefornemmelse på landsholdet end i Inter. Foto: Lars Poulsen

Conte får en dansker hjem i fin form – fysisk som mentalt - efter fuld spilletid for Danmark og to sikre scoringer på straffespark.

Inter-træneren vil i forhold til søndagens opgør også overveje, hvem der har spillet meget i landsholdstjeneste i den forløbne uge, siger han. Der skal doseres.

- Situationen er vanskelig for flere klubber, der også er med i europæiske turneringer. Sådan vil det være frem til jul, og vi må håndtere situationen bedst muligt.

Inter halter lidt efter på ottendepladsen i Serie A, men bliver alligevel af mange stadig betragtet som en slumrende titelbejler.

- Vi kender både vores svaghed og styrke og tænker mest på os selv. Jeg håber altid på, at der er intellektuel ærlighed hos folk, især hos dem der skal bedømme os, siger Antonio Conte – formentlig som et lille hint til sine kritikere.

Vil hjælpe Eriksen

Braithwaites dilemma: Efterspurgt af tre

Bayern smider point på hjemmebane og ender sejrsstime

Real Madrid deler med Villarreal i spansk topkamp

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+