Lazio fastholder pres på Juventus

På to scoringer i anden halvleg sikrede Lazio sig en vigtig 2-1-sejr over Fiorentina i Serie A

Ciro Immobile scorede for 28. gang i sæsonen, da Lazio sikrede sig en 2-1-sejr over Fiorentina på hjemmebane. Foto: Alberto Lingria/Reuters
Ciro Immobile scorede for 28. gang i sæsonen, da Lazio sikrede sig en 2-1-sejr over Fiorentina på hjemmebane. Foto: Alberto Lingria/Reuters

Kampen om det italienske mesterskab er stadig ikke afgjort.

For selv om Juventus fortsat topper den bedste italienske fodboldrække, så fortsætter andenpladsen Lazio med at lægge pres på de seneste otte sæsoners mestre i Italien.

Lørdag aften hentede Lazio igen tre point, da det på hjemmebane blev til en kneben 2-1-sejr over Fiorentina.

Dermed har hovedstadsklubben 65 point efter 28 kampe. Det er fire point færre end Juventus, der har 69 point. De to mandskaber har begge ti kampe tilbage i sæsonen, der er blevet skubbet på grund af en lang coronapause.

Lazios sejr var tiltrængt, efter at holdet i sidste runde tabte 2-3 til Atalanta.

I lørdagens opgør var det gæsterne fra Fiorentina, der kom bedst fra start. Det var også dem, der formåede at komme først på tavlen.

Den tidligere Bayern München-profil Franck Ribery viste, at han trods sine 37 år endnu ikke er pensionsmoden. Med en hurtig dribling og en skudfinte snød han Lazio-forsvaret, inden han smart sendte bolden i det korte hjørne.

Riberys scoring virkede til at vække Lazio en smule.

Flot langskud
I hvert fald blev hjemmeholdet farligere og satte sig mere og mere på spillet. Alligevel gik de to hold til pause med en 1-0-føring til Fiorentina.

I begyndelsen af anden halvleg var den føring tæt på at blive fordoblet, da Rachid Ghezzal sendte et flot langskud på Lazios overligger.

I stedet endte det senere med en udligning.

Lazios Felipe Caicedo blev tilkendt et straffespark, hvor det ellers umiddelbart så ud til, at han væltede allerede før sammenstødet med Fiorentinas målmand. Trods videogennemsyn stod kendelsen ved magt.

Serie A-topscorer Ciro Immobile sendte sikkert straffesparket i mål til 1-1 og til sin ligascoring nummer 28 i sæsonen.

Med cirka ti minutter tilbage drev Lazios Luis Alberto bolden frem mod Fiorentina-målet. Han smed bolden væk, men var hurtigt over den igen og sendte den fladt i mål i det korte hjørne til 2-1.

I overtiden fik både Fiorentinas Dusan Vlahovic og Lazio-træner Simone Inzaghi direkte rødt kort. Det ændrede dog ikke på udfaldet af kampen, der altså endte med en snæver hjemmesejr.