Milliarderne ruller: Se de vanvittige Ronaldo-tal

Fusionen mellem gigantstjernen og storklubben skal sende Juventus fra første vogn på anden klasse op blandt de helt store

Ifølge Forbes har Cristiano Ronaldo gennem det sidste år genereret værdi for ca. tre mia. kroner til sine sponsorer (Video: SNTV)

Så blev det endelig CR7-dag!

Cristiano Ronaldo og Juventus snød alt og alle, da superstjernen allerede søndag landede i Torino, men mandag risikerede manden fra Madeira så endelig pomade-frisuren og trak i den zebrastribede trøje. Det lidt drilske spørgsmål er så bare: Hvem har egentlig signet hvem?

Svaret er: Der er nærmest tale om en fusion mellem storklubben Juventus og gigant-navnet Ronaldo.

Summerne er vanvittige! Eksperterne skønner, at med 105 mio. euro i overgangssum til Real Madrid og en netto-årsløn på 30 mio. euro (Juventus skal udbetale tæt på det dobbelte før skat) kommer portugiseren til at stå Torino-klubben i en årlig udgift 96 mio. euro pr. sæson – ca. 715 mio. kroner om året.

Det svarer til en fjerdedel af klubbens nuværende indtægter!

Men når Ronaldo på et døgn sælger 500.000 trøjer og omsætter for 52 mio. euro, er de naturligvis lykkelige både i Torino – og især hos Adidas, som så må leve med, at Ronaldo som i Madrid privat holder sig til Nike. Modsat holder Lionel Messi sig i Nike-baserede Barcelona til – Adidas…

Logikken er nogle gange ikke helt indlysende, men det er et nagelfast faktum, at Ronaldo med på den pæne side af 30 private stor-sponsorater ikke bare er en spiller, der kommer til byen. Han er et verdensfirma, der med over 318 mio. følgere på sociale medier langt overhaler sin nye klub. Mandag aften havde CR7 alene på Twitter 73 mio. følgere ’and stille counting’ – Juventus 6,1 mio.

På blot ét døgn steg Juventus’ følgerskare voldsomt: En tilgang på 1,5 mio. på Instagram, 1,1 mio. på Twitter og mere end en halv mio. på Facebook. Samtidig eksploderede kursen Juventus-papirerne med en tredjedel i et marked, der ellers var mørkerødt.

Ifølge Forbes har Cristiano Ronaldo gennem det sidste år genereret værdi for ca. tre mia. kroner til sine sponsorer, og ’Calcio e Finanza’ vurderer konservativt, at stjernens ankomst vil øge Juventus’ indtægter med i hvert fald 30 pct.

Det er lige præcis der, det gigantiske regnestykke hænger sammen – med den sidegevinst at det nok også bliver lidt lettere at sælger billetter trods en markant stigning på 30 pct.

Juventus er kun nummer 10 på ’Deloitte Rich List’ (fra januar i år) over fodboldklubber. Manchester United og Real Madrid topper med indtægter på ca. fem mia. kroner, mens Juventus ’blot’ høster tre mia. kroner årligt – hvilket dog er en stigning på en halv mia. kr. i forhold til sæsonen inden.

Men der skal mere til.

Præsident Andrea Agnelli sagde på et aktionærmøde i november, hvor klubben lancerede sin ’rebranding’:

’Vi bliver nødt til at blive mere mainstream. Mere pop. Vi har nye målgrupper, som ikke er typiske fans: Den unge generation, kvinder og børn. Vi bliver nødt til at spørge os selv: Hvad tænker den lille pige i Shanghai og den unge mand i Mexico City?

På samme møde fortalte Agnelli også, at otte klubber har indtægter, der klart overstiger Juventus’. Han sagde:

’Vi er i ingenmandsland. Vi er halvt i den sidste vogn på første klasse og halvt i den første på anden. Risikoen er, at vi bliver fanget på midten!’

Med 33-årige Cristiano Ronaldo ombord på Torino-ekspressen falder Andrea Agnelli i hvert fald ikke af toget, uden at det bliver opdaget…

Hovedpersonen selv lagde ikke fingrene imellem på pressemødet i aftes:

- Efter hvad jeg gjorde i Manchester og Madrid, vil jeg også skrive historie i Juventus. Champions League er en meget vanskelig turnering at vinde, men selvfølgelig vil jeg prøve at hjælpe. Jeg er anderledes end andre spillere, som tænker, at deres karrierer er forbi, når de når min alder. Jeg ønsker at vise, at jeg ikke er som andre.

Det kunne de godt li’ at høre i aftes i Torino – og ordene faldt helt gratis!

Se de vilde billeder: Ronaldo lejer gigantisk million-palæ

Efter megahandel: Ronaldo ankommer til Torino - med stil

Det stikker helt af: Italiensk by går Ronaldo-amok

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby