Minister raser over kønsdiskriminering: - Jeg skal ikke se kampen

Kvindelige tilskuere har ikke samme adgang som mændene til italiensk Super Cup, der spilles i Saudi-Arabien. Italiens vicepremierminister kalder kalder det sørgeligt og nægter at se kampen

Ronaldo scorede og Juventus vandt 2-0 sidst de to hold mødtes. Foto: Luca Bruno/AP.
Ronaldo scorede og Juventus vandt 2-0 sidst de to hold mødtes. Foto: Luca Bruno/AP.

Fodboldklubberne Juventus og AC Milan mødes onsdag i den italienske Super Cup i Jeddah i Saudi-Arabien.

Valget af spillested er i dagene op til kampen blevet genstand for en ophedet diskussion i Italien.

Amnesty International har opfordret begge mandskaber til at droppe kampen i protest mod drabet af journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens ambassade i Istanbul sidste år.

Kritikken er taget yderligere til, da det kom frem, at kvindelige tilskuere ikke har samme adgang til tribunerne som de mandlige. De kvindelige tilskuere må kun sidde i de såkaldte familieafsnit.

Italiens vicepremierminister Matteo Salvini kalder forskelsbehandlingen for "ulækker".

- Det er sørgeligt, at den italienske Super Cup skal spilles i et islamisk land, hvor kvinder ikke kan komme på stadion, medmindre de er i selskab med en mand. Det er ulækkert.

- Jeg skal ikke se kampen, siger Matteo Salvini.

Chefen for den italienske Serie A, Gaetano Micciche, forsvarer beslutningen om at rykke Super Cuppen til Saudi-Arabien. Han hævder, at der sker fremskridt.

- Indtil sidste år kunne kvinder ikke overvære sportsbegivenheder.

- Vi arbejder videre på at sikre, at næste gang vi spiller i dette land, så kan kvinder være på alle sæder, siger Micciche.

I Super Cuppen mødes sidste sæsons italienske mester og pokalvinder. Da Juventus vandt både Serie A og Coppa Italia, så skal Torino-holdet op mod den tabende finalist i Coppa Italia - AC Milan.

Den italienske Super Cup er blevet spillet 31 gange. I år er tiende gang, at kampen spilles uden for Italien. Tidligere er opgøret blevet spillet i USA, Kina og Qatar.

Arsenal bliver Petr Cech's sidste arbejdsgiver som fodboldspiller. Foto: Dave Thompson/AP. Premier League Premier League-legende siger stop: - Det er det rette tidspunkt

Djurgårdens Aliou Badji mener, at han er for ung til at tage til Kina. Den 21-årige angriber har derfor afvist et rekordskifte. Foto: Christine Olsson/AP Skandinavien Gik glip af millioner og klubrekord: - Jeg vil ikke til Kina!

Evander kan nu se frem til mange flere aktioner for ulvene. Foto: Jens Dresling. FC Midtjylland Kæmpe scoop: FCM præsenterer brasilianer

30 kommentarer
Vis kommentarer