Ministers kryptiske udmelding: - Serie A genoptages måske ikke

Vincenzo Spadafora advarer mod at genoptage Serie A lige foreløbigt

Der kan være meget lange udsigter til Serie A igen, mener minister. Foto: Daniele Mascolo/Reuters
Der kan være meget lange udsigter til Serie A igen, mener minister. Foto: Daniele Mascolo/Reuters
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Coronavirussen har sat en stopper for det meste sport, og i den italienske Serie A ligger fodbolden fortsat stille.

Og udsigten til Serie A igen kan være meget lang, og det er endda til trods for, at det forleden blev meldt ud, at de italienske klubber efter 18. maj igen kan genoptage træningen på normalvis.

Men ifølge den italienske minister for sport, Vincenzo Spadafora, er det langt fra sikkert, at Serie A vil blive genoptaget igen. Faktisk er han tværtimod skeptisk over for tanken.

- Det er langt fra sikkert, at Serie A-sæsonen kan genoptages efter 18. maj. Vi bliver pressede, men den medicinske protokol bliver anset for utilstrækkelig, siger Vincenzo Spadafora ifølge Football-Italia.

Artiklen fortsætter under billedet:

Der kan gå meget længe, før vi får billeder som dette at se igen fra den italienske Serie A. Foto: Massimo Pinca/Ritzau Scanpix
Der kan gå meget længe, før vi får billeder som dette at se igen fra den italienske Serie A. Foto: Massimo Pinca/Ritzau Scanpix

Vil ikke straffe fodbolden
Det er især risikoen for en yderligere smittespredning, der lægger til grund for sportsministerens udmelding. Derfor slår han også fast, at det skal være fuldt ud forsvarligt, inden man genoptager ligaen igen.

- FIGC (Det Italienske Fodboldforbund) præsenterede en protokol i går aftes, og det videnskabelige udvalg anså den for utilstrækkelig, så den har brug for justeringer. Først fra det øjeblik, hvor protokollen er aftalt, kan vi beslutte, hvorvidt fodbold skal genoptages eller ej.

Kan være slut
Vincenzo Spadafora er ligeledes klar i mælet, når det kommer til coronavirus. Hvis en spiller bliver testet positiv for corona, vil man ikke være i stand til at gennemføre Serie A.

- Der er mange spørgsmål, og situationen er kompliceret. Vi må ikke tage noget for givet, og det er ikke sikkert, at sæsonen genoptages. Vi skal optjene denne mulighed med den helt rigtige håndtering, lyder det fra Vincenzo Spadafora.

Datoen sat: Her må de samles igen

Fodboldforbund går efter Serie A-afslutning i august

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+