Napoli tager Super Cup efter straffe-drama

Der skulle forlænget spilletid og et hav af straffespark til, før Napoli for anden gang i klubbens historie vandt den italienske Super Cup - og for anden gang over Juventus

Gonzalo Higuain blev Napolis store helt i Supercoppa Italiana-sejren. (Foto: AP/Salvatore Laporta)
Gonzalo Higuain blev Napolis store helt i Supercoppa Italiana-sejren. (Foto: AP/Salvatore Laporta)

Med en mild sommerlig ørkenvind i ryggen kan Napoli-spillerne tillade sig at tage på juleferie.

For efter en dramatisk straffesparkskonkurrence, hvor både Napoli og Juventus måtte sparke ni gange, kunne holdet fra syd trække sig sejrrigt ud af deres sidste kamp i 2014.

Men det var med både lodder og trisser, at de italienske pokalvindere på Jassim Bin Hamad Stadium i Doha i Qatar kunne besejre mestrene i Supercoppa Italiana.

For der skulle både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før titlen var i hus. Dermed gentog Napoli bedriften fra 1990, hvor Diego Maradona, Antonio Careca, Alemao og alle de andre spillere fra Napolis guldalder fuldstændig udspillede Juventus med 5-1.

(Foto: AP) Italiensk fodbold Juventus sikrer førsteplads året ud med sikker sejr

Helt så klart var det ikke 24 år efter. For det var Juventus, der fra første fløjt viste, at de ville det mest.

Der var således blot spillet fire minutter, før Carlos Tevez slog til - dog efter et mindre forsvarskoks fra Napolis side. Raul Albiol og David López gik skævt af hinanden og fik ikke clearet bolden, der i stedet landede for fødderne af Tevez.

Den lille argentiner strøg mod Rafael Cabrals mål og kunne uden problemer passere Napoli-keeperen.

Det blev startskuddet til en livlig halvleg, hvor Tevez havde chancer for at fordoble sin målhøst - og hvor Napoli langsomt spillede sig varm.

Først havde Marek Hamsik med et stolpeskud mulighed for at udligne, og dernæst var det José Callejon, der efter et Hamsik-oplæg sendte en afslutning lige uden om stolpen i Gianluigi Buffons mål.

Lasse Schönes agent afviser, at han har talt om Milans interesse (Foto: AP) Italiensk fodbold Schöne-agent raser over Milan-snak

Kort efter måtte Buffon få hjælp af den anden opstander. Den stod nemlig i vejen, da Gonzalo Higuain forsøgte sig med et lob over veteran-målmanden efter endnu en knivskarp aflevering fra Marek Hamsik.

Det trak gevaldigt op til en udligning - og den kom godt 20 minutter før tid, da en hårdt presset Jonathan de Guzman kom til baglinjen og med et perfekt indlæg fandt Higuain. Argentineren viste ingen både og headede sikkert 1-1-målet hjem og fremtvang forlænget spilletid.

Den udnyttede Carlos Tevez altså til at blive dobbelt målscorer i, og så lignede det en syvende rekord-triumf for Juventus.

Men Higuain ville det anderledes. For to minutter før tid blev også han dobbelt målscorer, da han fik skovlet en nedfaldsbold til sig og sendt den forbi Buffon.

Så måtte holdene til straffesparkspletten, hvor de fulgtes pænt ad med scoringer og afbrændere - lige indtil Simone Padoin brændte for Juventus og dermed sikrede Napoli sejren.

0 kommentarer
Vis kommentarer