Officielt: Dansk landsholdsspiller skifter klub

Lukas Lerager er på plads i italienske Genoa

Lukas Leragr er ny mand i Genoa. Foto: Jens Dresling
Lukas Leragr er ny mand i Genoa. Foto: Jens Dresling

Fodboldlandsholdsspilleren Lukas Lerager skifter fra franske Bordeaux til Serie A-klubben Genoa i Italien. Det bekræfter begge klubber på Twitter.

Der er i første omgang tale om en lejeaftale for resten af sæsonen, men Genoa har sikret sig en købsoption på den danske midtbanespiller.

25-årige Lerager startede sin seniorkarriere i AB, men drog i 2013 til Viborg, hvor han udviklede sig gennem tre år.

I 2016 hentede belgiske Zulte Waregem danskeren, som imponerede så meget, at franske Bordeaux stod klar med en kontrakt i sommeren 2017.

Det var også i 2017, han fik sin debut på det danske landshold, da han kom på banen i testkampen mod Tyskland i juni måned.

Det er siden blevet til otte landskampe og mange tjanser på bænken under Åge Hareide. Han scorede sit første og hidtil eneste mål for Danmark i en testkamp mod Østrig i oktober 2018.

Han var også en del af det danske landshold, som nåede ottendedelsfinalen ved VM i Rusland. Her blev det til indhop i slutminutterne af gruppekampen mod Frankrig, som endte 0-0.

I indeværende sæson har Lerager været stamspiller for Bordeaux, hvor det er blevet til 17 kampe i ligaen og fire i Europa League, hvor han blandt andet var med i begge gruppekampe mod FC København.

Lukas Leragers kontrakt med Bordeaux løber frem til sommeren 2021, men Genoa kan altså vælge at købe ham fri, når lejekontrakten slutter til sommer.

Genoa er placeret lige under midten af Serie A-tabellen med ti point op til de europæiske pladser og ni point til nedrykningsstregen.

Det er næsten en identisk position, i forhold til den danskeren kommer fra i Frankrig, hvor Bordeaux også frister en tilværelse i midten med et pænt stykke til både top og bund.

Her bliver Lukas Lerager tiljublet efter at have scoret sit første og eneste landsholdsmål. Foto: Lars Poulsen Italiensk fodbold Se de afslørende billeder: Dansk landsholdsspiller på vej til Serie A

Fra Rusland til Frankrig. Foto: Ritzau Scanpix Fransk fodbold Storklub henter ny angrebsstjerne: Her er prisen

En unavngiven IFK Göteborg-spiller er blevet suspenderet. Spillerens identitet er ukendt. Foto: Ritzau Scanpix Fodbold Mistænkt for vold: Fodboldspiller afhørt af politiet

3 kommentarer
Vis kommentarer