Officielt: Zlatan vender hjem til AC Milan

Zlatan Ibrahimovic er præsenteret i AC Milan, hvor han kommer til at bære trøje nummer 11, hvis de sidste formaliteter falder på plads

Milan har delt nyheden med denne video.

34-årig sports-journalist døde juleaften

38-årige Zlatan Ibrahimovic vender hjem til AC Milan. Det har klubben netop offentliggjort på Twitter.

Den svenske angriber Zlatan Ibrahimovic spillede senest i Milan fra 2010 til 2012.

Siden har han spillet for PSG, Manchester United og LA Galaxy.

La Gazzetta dello Sport skrev tidligere i dag, at svenskeren har skrevet under på en kontrakt for i første omgang seks måneder og siden med en option på endnu et år, og den skulle i første omgang indbringe ham godt 25 millioner kroner.

'Jeg vender tilbage til en klub, som jeg respekterer meget højt og en by, som jeg elsker. Jeg vil slås med mine holdkammerater for at prøve at ændre udviklingen i denne sæson, og jeg vil gøre det bedste for, at vi kan opnå vores mål, siger angriberen til klubbens hjemmeside.

Milan skriver også, at han først skal gennemgå et lægetjek, ligesom andre formaliteter skal på plads kort ind i det nye år.

Han kommer - hvis alt falder på plads - til at bære trøje nummer 11.

Da Ibrahimovic spillede i Milan, var han med til at hente mesterskabet i 2011, men lige nu er der intet, der tyder på en gentagelse.

Milan ligger således på 11. pladsen efter 17 runder i rækken, der lige nu holder pause frem til 5. januar. Holdet tabte den sidste kamp før julepausen med 0-5 mod Atalanta.

Zlatan kan debutere dagen efter mod Sampdoria hjemme på San Siro.

Helena Seger har tilsyneladende ønsket sig til Milano, så nu går både privat- og fodboldliv op i en højere enhed. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier/Ritzau Scanpix
Helena Seger har tilsyneladende ønsket sig til Milano, så nu går både privat- og fodboldliv op i en højere enhed. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier/Ritzau Scanpix

Den almindelige fodboldspiller har ellers ikke længe igen på topplan, når de er blevet 38 år. Zlatan Ibrahimovic er ikke som de fleste, og derfor så han også helst en længere aftale.

AC Milan havde indledningsvis håbet på, at Zlatan kunne lokkes med en kontrakt, der løb foråret ud, men til trods for en løn på over 22 millioner kroner for et halvt års arbejde ville svenskeren ikke spises af med så kort en kontrakt.

Milan toppede derfor deres tilbud til seks måneder med mulighed for forlængelse afhængig af spillede kampe og mål for at stille den 38-årige angriber et længere ophold i sigte. Hvis det ikke var nok, så får klubben også hjælp fra anden hånd.

Ifølge Corriere Della Sera er den italienske klub velsignet af at have en allieret meget tæt på den svenske angriber. Zlatans kone Helena Seger ser nemlig også meget gerne, at parret rykker tilbage til den italienske modehovedstad.

Som følge af angriberens karriere har de siden været forbi Paris, Manchester og Los Angeles, men det er stadig i Milano, hun helst ser dem slå sig ned. Avisen mener videre, at Helena ligeledes helst ser deres børn vokse op i Milano.

Det kunne tyde på, at parret ser deres fremtid i Italien fremfor Sverige, hvilket nok også er en meget god ide på nuværende tidspunkt, hvor Zlatan har gjort sig særdeles upopulær i sin hjemby, Malmø, efter han har købt sig ind i de svenske liga-rivaler fra Hammarby.

Hyldest-skulpturen af den svenske angriber i Sverige er i hvert fald blevet udsat for så groft hærværk, at han nu ligner Harry Potter-skurken Voldemort.

Tidligere Superliga-profil vender hjem

Fartbøde sætter stopper for dansk statsborgerskab

Ballade i Palle-kulissen: Vraget kort før VM-kamp