Rasende medarbejdere strejker efter Ronaldo-køb

Fabriksmedarbejdere hos Fiat indstiller arbejdet i to dage i protest mod Juventus' køb af Cristiano Ronaldo, ifølge den italienske fagforening Unione Sindacale di Base

I modsætning til strejkevarslende medarbejdere hos Fiat, er Christiano Ronaldo formentlig en glad mand i disse dage. Med skiftet til Juventus bliver portugiseren angiveligt udstyret med en fire-årig kontrakt, der indbringer ham omkring 223 millioner danske kroner. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP
I modsætning til strejkevarslende medarbejdere hos Fiat, er Christiano Ronaldo formentlig en glad mand i disse dage. Med skiftet til Juventus bliver portugiseren angiveligt udstyret med en fire-årig kontrakt, der indbringer ham omkring 223 millioner danske kroner. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP
Følg Fodbold

Den italienske fagforening Unione Sindacale di Base bekræfter, at medarbejdere hos Fiat har planlagt at strejke som følge af Juventus' køb af Cristiano Ronaldo for 105 millioner euro.

Det skriver det italienske medie Football Italia.

Men hvorfor hænger Juventus' køb af Ronaldo nu lige sammen med Fiat?

Det gør det, fordi Agnelli-familien, der har de største ejerandele på det italienske aktiemarked, både ejer 64 procent af aktierne i Juventus og 30 procent af aktierne i Fiat-koncernen, der desuden omfatter bilmærker som Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Jeep, Lancia og Maserati,

Derfor var det muligt for Juventus' ejer Andrea Agnelli at finansiere købet af Real Madrid-stjernen ved hjælp af midler taget fra Fiat-koncernen, men beslutningen har langt fra været populær blandt medarbejderne hos Fiats mange produktionsmedarbejdere, der nu varsler strejke for at vise deres utilfredshed. 

I nedenstående tweet ses Cristiano Ronaldo med sin agent, Jorge Mendes, på sin højre side og Juventus' ejer, Andrea Agnelli, på sin venstre. 

- Er det fair?
Strejken involverer de medarbejdere hos Fiat, der er repræsenteret af fagforeningen Unione Sindacale di Base, som bekræfter, at medarbejdere på Fiats Melfi-fabrik i det sydlige Italien foreløbigt vil strejke i to dage.

- Det er uacceptabelt, at imens medarbejderne fortsat giver kæmpe økonomiske ofre, bruger selskabet flere hundrede millioner euro på købet af en spiller.

- Er det fair? Er det normalt for en person at tjene millioner, imens tusindvis af familier ikke engang kan klare sig til midten måneden?, udtaler Unione Sindacale di Base på vegne af medarbejderne.

Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

De flere hundrede millioner, talsmanden for fagforeningen taler om, er dels transfersummen på omkring 782 millioner kroner, men også spillerens årsløn på omkring 223 millioner kroner.

Det blev bekræftet tirsdag, at Ronaldo vil forlade Real Madrid efter at have spillet i klubben i ni år.

I den periode har han cementeret sin status som en af klubbens helt store legender ved blandt andet at vinde Champions League fire gange og blive klubbens mest scorende spiller i historien med svimlende 451 mål.

Den fremtidige holdkammerat Emre Can kommenterer her Ronaldo-handlen (Video: SNTV)

Ronaldos rørende afsked: - Jeg har været lykkelig, men...
 

Monsterhandel er officiel - se Ronaldos vanvidsløn

Flyver til Cristianos ferieparadis: Nu skal der skrives under

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind