Serie A skruer markant ned for tilskuere

Fra næste weekend bliver der maksimalt lukket 5000 tilskuere ind til Serie A-kampe på grund af coronasmitte

Inter og Juventus mødes på onsdag i den italienske Super Cup. Her vil det være lovligt at udnytte 50 procent af tilskuerkapaciteten, men i de efterfølgende spillerunder i Serie A, vil der maksimalt blive lukket 5000 tilskuere ind. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Inter og Juventus mødes på onsdag i den italienske Super Cup. Her vil det være lovligt at udnytte 50 procent af tilskuerkapaciteten, men i de efterfølgende spillerunder i Serie A, vil der maksimalt blive lukket 5000 tilskuere ind. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

De 20 klubber i Serie A er blevet enige om at skrue markant ned for tilskuere i forsøget på at bekæmpe den stigende coronasmitte i Italien.

I de kommende to spillerunder vil der maksimalt blive lukket 5000 tilskuere ind til hver kamp.

Det meddeler ligaen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det omfatter indtil videre spillerunderne 22 og 23, der afvikles i de kommende to weekender. Derefter er der landskampspause.

Den 21. spillerunde, der løber af stablen i disse dage med blandt andet otte kampe søndag, er ikke omfattet af den nye aftale. Det er onsdagens Super Cup mellem Inter og Juventus på San Siro i Milano heller ikke.

Aktuelt må halvdelen af stadionkapaciteten udnyttes. Således besluttede den italienske regering i december at tillade en kapacitet på 50 procent ved udendørs sportsbegivenheder. Tidligere havde den været 75 procent.

Lørdag blev der rapporteret om 197.552 nye smittetilfælde i Italien, mens antallet af nye dødsfald lød på 184, skriver Reuters.

Premierminister Mario Draghi talte fredag med præsidenten for Italiens fodboldforbund (FIGC), Gabriele Gravina, om muligheden for at spille helt uden tilskuere eller sætte ligaen på pause, men så drastiske blev tiltagene ikke i denne omgang.

Hør Ekstra Bladets podcast 'Agenterne'

Der måtte et 'safeword' til, da Alan Hvedehave i 2013 skulle forhandle Mikkel Beckmanns exit hos APOEL med en truende klubpræsident.

I sjette afsnit af 'Agenterne' fortæller Hvedehave om de dramatiske forhandlinger på Cypern, en løgnagtig græsk agent, der kostede Beckmann hanekammen, og en usædvanligt tung bip-test i Hobro.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.