Sjældent syn i Coppa Italia: Det bliver selvbetjening

Spillerne skal selv klare det med medaljer og pokal, når vinderen af Coppa Italia skal hyldes på stadion

Leonardo Bonucci og Paulo Dybala står onsdag aften overfor Kalidou Koulibaly i Coppa Italia-finalen. Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix
Leonardo Bonucci og Paulo Dybala står onsdag aften overfor Kalidou Koulibaly i Coppa Italia-finalen. Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag aften bliver den italienske pokalturnering afsluttet med en finale i Rom, som bliver meget anderledes end normalt.

Det bliver som man kender det uden tilskuere, men når pokalen og medaljerne skal uddeles, så bliver det noget, som man sjældent ser.

Det fortæller Serie A's eksekutiv-chef Luigi De Siervo på en video-konference tirsdag.

- Lad os kalde det selvbetjening. Spillerne kommer til at klare det selv med pokalen og medaljerne, så vi undgår kontakt mellem udefrakommende og holdet, som er en del af de strikse kontroller, siger Luigi De Siervo.

Kampen står desuden mellem Juventus og Napoli, som henholdsvis slog Simon Kjærs Milan og Christian Eriksens Inter ud i semifinalen.

Der kunne godt have været Superliga-islæt med i kampen, men den forhenværende FC Nordsjælland-spiller Stanislav Lobotka er stadig skadet, og dermed kommer han ikke med til finalen.

Endvidere bliver det en kamp, hvor man i stedet for tilskuere kommer til at se såkaldt 'digital koreografi', som bliver produceret med virtuel grafik af sofistikeret software, som det hedder så fint.

Efter fire pokaltriumfer i træk fra Juventus' side, vandt Lazio Coppa Italia i sidste sæson. Nu kan Torino-klubben med Cristiano Ronaldo og Co. dermed tage pokalen tilbage.

Kampen bliver spillet klokken 21, og den bliver sendt direkte på TV2 Sport.