Skandale i topkamp: - Vi bad om afbrydelse tre gange

Carlo Ancelotti forsøgte at få stoppet kampen mellem Inter og Napoli, fordi tilskuerne chikanerede Kalidou Koulibaly med racistiske tilråb

Carlo Ancelotti er klar til at forlade banen, hvis Napoli oplever racisme i fremtiden. Foto: AP
Carlo Ancelotti er klar til at forlade banen, hvis Napoli oplever racisme i fremtiden. Foto: AP

Onsdag aften sikrede Inter sig en sen sejr over Napoli i Serie A, men topbraget blev skæmmet af racistiske tilråb mod Napolis forsvarsspiller Kalidou Koulibaly.

Den 27-årige senegaleser var kampen igennem forfulgt af abelyde, og det fik flere gange Napolis træner, Carlo Ancelotti, til at forsøge at overbevise dommer Paolo Silvio Mazzoleni om at afbryde opgøret.

- Koulibaly var åbenlyst irriteret. Normalt er han meget rolig og professionel, men der var blevet råbt abelyde efter ham gennem hele kampen.

- Vi bad tre gange om, at kampen blev afbrudt, og der blev efterfølgende meldt noget ud på stadion, men kampen fortsatte. Vi får jævnligt at vide, at kampene kan blive afbrudt, men hvornår bliver de det? Efter fire eller fem gange?, spurgte Carlo Ancelotti retorisk efter kampen ifølge Sky Sports Italia.

Artiklen fortsætter under billedet.

Napolis Kalidou Koulibalyblev udsat for racisme gennem det meste af kampen mod Inter. Foto: AP
Napolis Kalidou Koulibalyblev udsat for racisme gennem det meste af kampen mod Inter. Foto: AP


Kalidou Koulibaly blev udvist ti minutter før tid. Først fik han et gult kort for at stoppe et Inter-angreb, og efterfølgende klappede han sarkastisk mod dommeren, der kvitterede ved at stange endnu et gult og dermed et rødt kort ud.

Udvisningen kostede dyrt, da Inters Lautaro Martinez scorede kampens eneste mål i overtiden.

Efter kampen fortalte Carlo Ancelotti, at Napoli er klar til at udvandre i fremtiden.

- Måske skal vi bare tage sagen i egen hånd næste gang og stoppe med at spille. Det vil nok betyde, at vi taber kampen, hvis vi forlader banen, men vi er klar til det. Det er ikke godt for italiensk fodbold at se det her.

Hovedpersonen selv kommenterede også de racistiske tilråb på sin Twitter-konto efter kampen.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg er ked af nederlaget og mest af alt at have efterladt mine brødre. Men jeg er stolt af min hudfarve. Af at være en fransk, senegalesisk og napolitansk mand, skriver han.

Det er langt fra første gang, at racisme opleves på det italienske fodboldstadioner. Heller ikke for Koulibaly. I 2016 var en dommer nødt til at afbryde en kamp mellem Lazio og Napoli, fordi Lazions fans ikke kunne lade forsvarsspilleren være i fred.

Kalidou Koulibaly blev udvist med ti minutter tilbage. Foto: AP
Kalidou Koulibaly blev udvist med ti minutter tilbage. Foto: AP
 

Se også: PL-klub slår ned: Undersøger egne fans for penis-sang

Se også: Gigantisk øretæve til danske talenter

Nicki Bille er blevet skudt i armen. Foto: Christer Holte Skandinavien - 26. dec. 2018 - kl. 22:27 Nicki Bille-drabsforsøg spreder sig: Vækker opsigt i udlandet