Storklub får bøde for jøde-had

Lazio er blevet idømt en bøde - efter at fans til en kamp fremviste bannere med teksten 'Roma-fans er jøder' og et billede af Anna Frank i en Roma-trøje

Serie A's topscorer Ciro Immobile varmer op med T-shirten, der tager afstand fra fansenes anti-semitisme- Foto: Giorgio Benvenuti/ANSA/AP/Ritzau Scanpix
Serie A's topscorer Ciro Immobile varmer op med T-shirten, der tager afstand fra fansenes anti-semitisme- Foto: Giorgio Benvenuti/ANSA/AP/Ritzau Scanpix

Rivaliseringen mellem Lazio og Roma er hård - for hård til tider. Det har nu fået det italienske fodboldforbund til at idømme Lazio en bøde på 50.000 euro - ca. 375.000 kroner.

Grundlaget for bøden er racistisk - antisemitisk mere konkret.

For til en Serie A-kamp i oktober mellem Lazio og Cagliari havde Lazio-fans medbragt bannere blandt andet med teksten 'Roma-fans er jøder' flankeret af et billede af det hollandske holocaust-offer Anna Frank iført en Roma-trøje.

Klubben tog hurtigt afstand fra supporterne og uddelte langvarige karantæner til 13 af dem - mellem fem og otte år - for bannerne.

Desuden varmede spillerne til næste kamp op i T-shirts med et billede af Anna Frank og teksten 'Nej til anti-semitisme'.

Ligeledes blev der til de kommende kampe læst op fra bogen Anna Franks Dagbog og holdt perioder med stilhed for at ære Holocaust-ofrene.

Der var fra start foreslået en karantæne på to hjemmekampe med tomme tribuner, men det blev altså 'kun' til en bødestraf til Lazio, der ligger nummer tre i Serie A, otte point efter Napoli på førstepladsen.

Storklub forarger: 'Se chokolade smelte i solen'

Får én på lampen: Her bliver tanden sparket ud af munden

Gennemført udklædning! Alligevel får stjernen store tæsk

Nu ER den gal igen: Raser over racisme