Storklubber står til million-straf

Reglerne om finansiel fair play kan koste de italienske klubber Roma og Inter store bøder

Radja Nainggolan og Ricardo Álvarez i nærkamp for de to implicerede storklubber. (Foto: AP)
Radja Nainggolan og Ricardo Álvarez i nærkamp for de to implicerede storklubber. (Foto: AP)

Financial fair play - reglerne om økonomisk ansvarlighed - blev søsat for et par år siden, og de første klubber i form af Manchester City og Paris Saint-Germain er allerede straffet blandt andet med meget store bøder og reducerede trupper i Europa.

Reglerne foreskriver blandt andet, at klubberne skal udvise økonomisk ansvarlighed, og der er låg på, hvor mange millioner kroner klubberne kan bruge mere end det, de tjener.

I Italien holder de vejret i de to italienske klubber Inter og AS Roma, og især førstnævnte er i farezonen.

Klubben har forbrudt sig mod reglerne og venter nu på en straf - en straf, der kan komme allerede onsdag.

Stevan Jovetic har forklaret Manchester City-manager Manuel Pellegrini, at han er lodret uenig i beslutningen om ikke at registrere ham til brug i Champions League. (Foto: AP/Jon Super) Premier League Vraget til Champions League: Nu svarer City-spiller igen

Klubben ventes at få en bøde på omkring 50 millioner kroner, ligesom holdet i Europa måske må gå fra de vanlige 25 registrerede spillere, til et sted mellem 21 og 23 registrerede.

Cristiano Ronaldo har udviklet sig gennem årene og er nu verdens bedste og dyreste fodboldspiller (Foto: AP) Spansk fodbold Fra splejs til monster: Derfor er han verdens dyreste 30-årige

Også AS Roma har ikke kunnet leve op til reglerne, men ifølge italienske La Gazzetta dello Sport er klubben dog i en lidt bedre position end Inter. Klubben ventes ikke at miste pladser i Europa-truppen, men en bøde kan klubben meget vel også modtage.

AS Roma er nummer to i den italienske Serie A, mens Inter er nede som en skuffende nummer ni.

0 kommentarer
Vis kommentarer