Tæt på en aftale: Italien kalder Eriksen

Alt tyder på, at Inter bliver Christian Eriksens kommende klub, hvis de sidste detaljer kan falde på plads her i vinterens transfervindue

Christian Eriksen keder sig på bænken. Hvad er gået galt for den danske stjerne og hvad er løsningen? Allan Olsen analyserer. Producer/Video: Lasse Brøndal/AP
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Glem alt om Real Madrid, Manchester United, Paris Saint-Germain og Juventus.

Det bliver med stor sandsynlighed ikke her Christian Eriksen havner, når han skifter fra Tottenham.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tyder alt på, at en aftale med italienske Inter er nært forestående.

Den italienske journalist Gianluca Di Marzio nævnte koblingen mellem Inter og Christian Eriksen for et par dage siden. Og den brandvarme italienske interesse har Ekstra Bladet fået bekræftet fra nærtstående kilder i fodboldmiljøet.

Christian Eriksen scorede for Tottenham, da de for nylig mødte Norwich. Danskeren er sandsynligvis snart fortid i Tottenham. Foto: Chris Radburn, Ritzau Scanpix.
Christian Eriksen scorede for Tottenham, da de for nylig mødte Norwich. Danskeren er sandsynligvis snart fortid i Tottenham. Foto: Chris Radburn, Ritzau Scanpix.
 

Pris: 150-180 mio. kr.
Inter-manager Antonie Conte kender den danske kreatør indgående fra sin fortid som manager i Premier League hos Chelsea. Og Conte har angiveligt peget på danskeren som en af trumferne i jagten på at fravriste Juventus det normalt sikre mesterskab i Serie A.

En aftale mellem parterne kan formentlig blive færdiggjort i løbet af de kommende par uger, så et skifte kan ske her i januar. Det er i hvert fald udgangspunktet.

Transfersummen ventes at lande i niveauet 150-180 millioner kroner for den 27-årige dansker, der har spillet i Tottenham siden sommeren 2013.

Jose Mourinho har ikke vist Christian Eriksen meget tillid, siden portugiseren kom til. Nu tyder det på, at den danske kreatør forsvinder her i januar, hvis Inter og Tottenham kan komme overens om en aftale. Foto: Tolga Akmen, Ritzau Scanpix.
Jose Mourinho har ikke vist Christian Eriksen meget tillid, siden portugiseren kom til. Nu tyder det på, at den danske kreatør forsvinder her i januar, hvis Inter og Tottenham kan komme overens om en aftale. Foto: Tolga Akmen, Ritzau Scanpix.
 

Står med stærke kort
Christian Eriksen står lige nu med stærke kort på hånden, fordi han er transferfri til sommer. Hvis Tottenham bliver for ’grådige’, kan han vente med at indgå aftale til sommer, så han selv scorer et kæmpe sign-on, fordi der ikke skal betales transfersum efter sæsonen.

Omvendt har Christian Eriksen den seneste tid også oplevet livet på Tottenhams bænk, hvor Jose Mourinho sjældent har set danskerens vej. Det har været en stor omvæltning at gå fra stamspiller og profil til indskifter og marginalspiller.

Danmarks bedste fodboldspiller er på vej mod sin bedste fodboldalder og har ikke tid til at spilde et halvt år på bænken i Tottenham, der sandsynligvis ikke kommer til at kvalificere sig til Champions League efter en miserabel sæson.

Til gengæld ser udfordringerne lovende ud i Inter, der aktuelt er side om side med Juventus i jagten på mesterskabet. Der bliver satset stort i den italienske traditionsklub.

Tilbudt op mod 100 mio. kr.
Men Tottenham har brugt meget energi og vist enorm vilje for at beholde danskeren.

Ifølge Ekstra Bladets kilder har Tottenham meget længe været desperate for at forlænge aftalen med danskeren.

Klubben har således været villige til at tilbyde Christian Eriksen et sign-on i underkanten af 100 mio. kr., hvis han ville forlænge aftalen med klubben.

For Christian Eriksen handler det tydeligvis ikke om penge, men i langt højere grad om en ny udfordring. Om en ny liga og andre impulser i hverdagen.

- Jeg føler, jeg er et sted i karrieren, hvor jeg gerne vil prøve noget nyt, sagde Christian Eriksen sidste sommer, da sæsonen var slut.

Han kom ingen steder i sommer, hvor prisen angiveligt lå i niveauet 300-350 mio. kr.

Nu skal han skydes af, hvis Tottenham bare skal have lidt penge i kassen for danskeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christian Eriksens agent, Martin Schoots.

Eriksen-sagaen - alle rygterne i januar

 

1. januar: Inter i kontakt med Eriksen

Christian Eriksen kan være på vej ned i indkøbsvognen hos Inter. Her ses han på forsiden af den italienske avis La Gazzetta dello Sport 1. januar.

 

Allerede på første dag, hvor Christian Eriksen må forhandle frit med andre klubber, er der bud efter danskeren.

Den italienske storklub Inter har indledt forhandlinger med Eriksens repræsentanter.

Det skriver den italienske journalist og transferguru Gianluca Di Marzio på sin egen hjemmeside. Storklubben er først og fremmest interesseret i at hente den danske stjerne gratis til sommer, hvor kontrakten med Tottenham udløber.

Hvis dette ikke er muligt, vil Inter ikke være afvisende over for at hente Eriksen i januar-vinduet til knap 150 millioner danske kroner.

 

 

 

 

2. januar: Manchester United må tage kampen op

Ole Gunnar Solskjær kan få noget mere kreativitet til sin midtbane ved at hente Christian Eriksen, og Manchester United har da også længe været lune på at skrive under med danskeren, når han er transferfri til sommer.

Nu kan de dog være tvunget til at betale Tottenham og Daniel Levy penge for Eriksen, hvis de vil være sikre på, at han får Old Trafford som ny hjemmebane, da Inter er blevet ny konkurrent i kampen om den eftertragtede dansker, skriver Mirror.

Og Milano-klubben er ikke de eneste, der kan give United problemer. Også Inters konkurrent i toppen af Serie A, Juventus, samt stjernespækkede PSG er ude efter Eriksen, ifølge Daily Mail.

Ja, muligheder skulle der være nok af for danskeren allerede her på årets anden dag.

 

Første gang i to måneder: Eriksen taget til nåde

Storklubber slikker sig om munden: Nu er disse stjerner gratis

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+