Tidligere FCK-stjerne i klammeri: Får voldsom straf

Cagliari må klare sig uden Robin Olsen i de næste fire kampe, efter at svenskeren røg i klammeri med en modstander

Robin Olsen fik godt fat i Gianluca Lapadula. Det kostede den svenske målmand fire dages karantæne og en bøde. Foto: Calcionewsweb.it
Robin Olsen fik godt fat i Gianluca Lapadula. Det kostede den svenske målmand fire dages karantæne og en bøde. Foto: Calcionewsweb.it
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Italiensk fodbold

Robin Olsen er blevet hovedrolleindehaver i et drama i italiensk fodbold.

Den svenske landsholdskeeper med en fortid i FC København var nemlig mandag aften involveret i denne Serie A-rundes mest omtalte episode, da hans klub, Cagliari, var på besøg i Lecce. Et besøg, der kostede Cagliari sejren og Olsen fire spilledages karantæne. Mere om det senere.

For først skal den dramatiske episode forklares.

Foran 2-0 med knap ti minutter igen fik Olsen og co. et straffespark imod sig. Det tog Lecces Gianluca Lapadula - med succes.

Men da Lapadula løb mod målet for at få fingre i bolden, så kampen kunne komme hurtigt i gang, kom Olsen ham i forkøbet. Og med et kraftigt udspark sørgede halvdanskeren for, at bolden blev banket godt op på tribunen.

Det tog Gianluca Lapadula ikke pænt, og den italienske angriber lagde derfor an til at tildele Olsen en skalle, mens målmanden stærkt ophidset skubbede voldsomt tilbage - på grund af højdeforskellen blev det i halsen på Lapadula.

Begge spillere faldt teatralsk til jorden og fik efterfølgende marchordre af dommeren. Da Cagliari op til straffesparket havde fået Fabrizio Cacciatore vist ud, øjnede Lecce blod. Og de fik da også udlignet i kampens døende minutter.

Efterfølgende smækkede Robin Olsen en undskyldning ud på Instagram:

'Uheldig udgang på kampen, hvilket jeg naturligvis undskylder for. Til mine holdkammerater, mine trænere og vores fans. Min intention var aldrig at efterlade dem alene i denne kamp, vi var tæt på tre point efter en god holdindsats.'

'Der kommer nye kampe, og jeg vil som altid gøre alt for at støtte holdet,' skriver Robin Olsen.

Det bliver bare ikke aktivt i 2019. For Olsen blev mandag idømt fire spilledages karantæne, hvilket holder ham ude resten af året, så han først kan gøre comeback 5. januar mod Juventus.

Desuden har han fået en bøde på 75.000 kroner - ligesom Gianluca Lapadula har det. Italieneren er dog sluppet med to spilledages karantæne - og det er Lecce-præsident Sticchi Damiani ikke tilfreds med:

- Vi mister vores spiller på grund af Olsens simulering. Han var hovedpersonen i et utroligt skuespil, siger Damiani ifølge Football-Italia.

Med det ene point hev Cagliari sig lige nøjagtig forbi Roma, der har udlejet Robin Olsen, og op på Serie A's fjerdeplads. Lecce kom med sit ene point væk fra nedrykningspladserne. De har nu et point ned til Genoa på tredjesidstepladsen.

Skandalen eskalerer: De smides ud af ligaen

Officielt: Nu er han fyret

Svensk fodboldklub fratager allsvenskanklub elitelicens

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+