Til tops midt i coronakrise

Lazio slog Bologna og overhalede Juventus, der har fået sin topkamp mod Inter udsat grundet coronavirus

Lazio-spillere fejrer åbningsmålet mod Bologna. Foto: Alberto Lingria/Reuters
Lazio-spillere fejrer åbningsmålet mod Bologna. Foto: Alberto Lingria/Reuters

Lazio ligger på førstepladsen i den italienske Serie A, efter at lørdagens hjemmekamp mod Bologna blev vundet med 2-0.

Klubben fra hovedstaden er endda sikker på at beholde pladsen weekenden ud, da de to konkurrenter i toppen, Juventus og Inter, har fået udsat deres indbyrdes topopgør søndag aften på grund af coronavirus.

På førstepladsen har Lazio 62 point for 26 kampe, mens Juventus følger efter med 60 point for 25 opgør. Inter, der kun spillet 24 kampe, har 54 point.

Bologna havde angriberen Andreas Skov Olsen på bænken fra start, men han blev skiftet ind, da der resterede 20 minutter.

Da var hans hold i en svær situation, efter at Lazio tidligt var kommet på sejrskurs.

Lazio kom foran efter 18 minutter. Rom-mandskabet kørte en kvik kontra og fra feltets bue scorede Luis Alberto med et fladt spark.

Bare tre minutter senere blev det 2-0. Bologna havde netop haft en stor chance i den anden ende, da Joaquín Correa fordoblede føringen. Denne gang stod Luis Alberto for assisten.

Bologna havde overvægt i boldbesiddelse derfra, da Lazio overlod initiativet til gæsterne.

Udeholdet sendte den tidligere FC København-angriber Federico Santander og altså Andreas Skov Olsen på banen i anden halvleg, men det lykkedes ikke at komme på tavlen.

Dermed vandt Lazio for fjerde gang i træk i ligaen og ligger nu øverst i tabellen. Lazio vandt senest mesterskabet i 2000. Det var klubbens andet af slagsen.

Ud over søndagens topkamp mellem Juventus og Inter er lørdagens kamp mellem Udinese og Fiorentina også udsat. Det samme er søndagens kampe Milan-Genoa, Parma-Spal og Sassuolo-Brescia.

Eriksens kamp mod Juventus udsat efter coronafrygt

Eriksen assisterer i Inters avancement i Europa League

Straffes for coronahån