Trods ny millionkontrakt: Storklubber lurer på dansk forsvarskomet

Tottenham og Manchester United fører an i kampen for at lokke det danske forsvarstalent Joachim Andersen væk fra Sampdoria

Følg Fodbold

Det er ikke mange uger siden, Joachim Andersen satte sin underskrift på en kontraktforlængelse frem til sommeren 2022 med sin italienske klub Sampdoria. En aftale, der sikrer ham 13,5 millioner kroner i årsløn.

Det afskrækker dog langt fra de største klubber i Europa fra at se nærmere på det 22-årige danske forsvarstalent og skrive ham på ønskesedlen her frem mod jul og januars transfervindue.

Flere engelske og italienske medier berettiger nemlig samstemmigt, at en horde at scouts havde taget turen til Genova for at overvære Derby della Lanterna, hvor Genoa og Sampdoria spillede 1-1. Det var særligt de engelske Premier League-topklubber Tottenham og Manchester United, der havde taget kikkerten med og rettede den mod danskeren.

Joachim Andersen har taget den italienske Serie A med storm denne sæson, og Tottenham og Manchester United er, ifølge det italienske medie Calcio Marcato, klar til at byde på danskeren, der ifølge britiske Daily Mail vurderes til at i omegnen af 210 mio. kr.

Joachim Andersen (tv) i kamp mod AC Milans Patrick Cutrone. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Joachim Andersen (tv) i kamp mod AC Milans Patrick Cutrone. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
 

Interessen for den danske u-landsholdsspiller er langt fra ny, men ifølge Daily Mail bliver den varmere og varmere hos de engelske klubber, og særligt José Mourinho skulle have set sig lun på Joachim Andersen.

Også de italienske topklubber Juventus og Inter har været nævnt som bejlere i de italienske medier, selv om hovedpersonen nok havde regnet med mere ro omkring sin person, da han forlængede kontrakten tidligere på måneden.

- Jeg er rigtig glad for at være i Sampdoria, hvor jeg føler, at jeg hele tiden udvikler mig. Og med kontraktforlængelsen kommer der ro på efter nogle uger med masser af spekulationer.

- Jeg nyder at have trænerens tillid, og den nye kontrakt viser da også, at klubben virkelig tror på mig. Nu ser jeg frem til at udvikle mig endnu mere som spiller i Serie A, som virkelig er en liga på vej frem, sagde Joachim Andersen i en pressemeddelelse.

Joachim Andersen kom til Sampdoria i 2017 fra hollandske Twente, og forsvarsspilleren har i denne sæson fået fuld spilletid i samtlige kampe i Serie A for Sampdoria, mens han også har spillet en pokalkamp for italienerne.

Han har tidligere været en del af FC Midtjyllands ungdomsafdeling, indtil han skiftede til hollandsk fodbold i 2013 og fik debut i Æresdivisionen som 18-årig. Stortalentet er med al sandsynlighed med, når det danske U21-landshold til sommer spiller EM slutrunde i Italien/San Marino.

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!

To nøgle-løfter ødelagde alt: Derfor var Wieghorst-fyring uundgåelig

De bedste billeder fra weekendens runde i Superligaen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind