Verdensstjerne i knæ: Familiedrama var tæt på at koste karrieren

Gonzalo Higuain overvejede at stoppe karrieren, da hans mor var alvorligt syg for to år siden

Den 30-årige Juventus-angriber Gonzalo Higuain var tæt på at stoppe sin professionelle fodboldkarriere i utide.

Det fortæller han i et interview med argentinske TyC Sports, skriver nyhedsbureauet AFP.

I 2016 tabte Higuain sin tredje finale i træk med Argentina og modtog hård kritik fra medier og fans, og da moderen samtidig var alvorligt syg, blev det næsten for meget for den tidligere Real Madrid-spiller.

- Da jeg fandt ud af, hvor alvorlig hendes sygdom var efter finalen i Copa America, var jeg tæt på at stoppe, men hun bad mig fortsætte.

- Jeg ville være ved hendes side. Jeg ville stoppe med at spille for at være sammen med hende, siger han om moderen, der overlevede den svære tid.

- Jeg var på mit laveste, men i sidste ende fik min mor det bedre, gudskelov. Hun har det fint i dag, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet..

Higuain smiler igen efter en svær tid med sygdom i den nærmeste familie og tre finale-nederlag på stribe. Foto: AP
Higuain smiler igen efter en svær tid med sygdom i den nærmeste familie og tre finale-nederlag på stribe. Foto: AP
 

Tilbage på landsholdet
Argentina tabte både finalen i Copa America i 2015 og 2016 til Chile - ligesom VM-slutrunden i 2014 blev tabt til Tyskland. Det fik kritikken til at hagle ned over flere profiler.

Heriblandt Higuain og Lionel Messi - sidstnævnte annoncerede endda sit stop på landsholdet efter finalen i 2016, men fortrød blot halvanden måned senere.

Gonzalo Higuain har scoret 31 mål i 70 landskampe, men var ikke en del af det argentinske landshold i ni måneder, indtil han fik comeback sidste fredag i testkampen mod Italien. Til stor glæde for Juventus-spilleren.

- Jeg er glad. Tingene går godt for mig. Jeg nyder at være tilbage på landsholdet - jeg har savnet det, siger han, inden han afslører Argentinas ambitiøse VM-mål.

- Målet er at vinde.

Hvis Higuain og co. skal gøre sig forhåbninger om VM-guld, kræver det dog en ordentlig opstrammer. Tirsdag blev det således til et voldsomt nederlag på 1-6, da de gæstede Spanien i Madrid.

Argentina er i pulje med Kroatien, Nigeria og Island ved VM i Rusland til sommer.

Messi stoppede på landsholdet efter nederlaget i 2016, men vendte efterfølgende tilbage. Higuain overvejede også at stoppe. Foto: AP
Messi stoppede på landsholdet efter nederlaget i 2016, men vendte efterfølgende tilbage. Higuain overvejede også at stoppe. Foto: AP
 

Tragedie rammer stor begivenhed: Opgiver at finde forsvundet deltager

Fast mand i kvalen - får han sorteper til VM?

Kevin scorer topkarakter - og én stjerne dumper fælt