Kæmpe bommert: - Det er smagløst

Det tyske fodboldforbund joker med, at det tyske fodboldlandshold har været savnet siden 29. juni, men det var samme dag en schweizisk landsholdsspiller forsvandt og siden blev fundet død

Den schweiziske landsholdsspiller Florijana Ismaili forsvandt 29. juni og blev siden fundet død. Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix
Den schweiziske landsholdsspiller Florijana Ismaili forsvandt 29. juni og blev siden fundet død. Foto: HANDOUT/Ritzau Scanpix

Se også: Frygter det værste: Fodboldspiller er forsvundet

- Ikke set siden 29. juni.

Sådan skrev det tyske fodboldforbund på sociale medier i anledning af, at den tyske kvindeliga sparkes i gang næste weekend.

Men selvom teksten var ledsaget af et holdfoto af det tyske landshold, der senest var i kamp 29. juni, så har opslaget skabt meget ballade, for det var lavet i sort-hvidt som en dødsannonce og med datoen in mente, så var det ikke så heldigt.

For det var netop 29. juni i år, at den 24-årige schweiziske landsholdsspiller Florijana Ismaili blev meldt savnet. To dage senere blev hun fundet død på bunden af Como-søen i Italien.

Derfor er det ikke alle, der finder det sjovt med en tekst på tysk om, at kvindelige fodboldspillere ikke er set siden 29.juni.

- Det er smagløst og fuldstændig forkert. Når man tænker på, hvad der er sket i kvindefodbolden, (og Schweiz er ikke så langt fra Tyskland) så er det helt absurd at gøre sådan noget, skrev den schweiziske landsholdsback fra FC Köln Racel Rinast som svar ifølge Blick.

Også den schweiziske Arsenal-stjerne Lia Wälti brokkede sig straks

- Kære DFB, hvad tænker I på? Uanset datoen, så er kampagnen tvivlsom. Men, at I lige præcis vælger datoen 29. juni 2019. Jeg troede, at alle i kvindefodbolden holder sammen om dette, skrev Wälti og fik opbakning fra flere andre spillere omkring det schweiziske landshold.

Sådan så opslaget fra det tyske fodboldforbund ud, inden det blev fjernet. Screenshot
Sådan så opslaget fra det tyske fodboldforbund ud, inden det blev fjernet. Screenshot

Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport og Spil Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

Ifølge Blick gik der dog kun 40 minutter før det tyske fodboldforbund fik fjernet opslaget, som de formentlig slet ikke havde tænkt på kunne virke stødende.

- Dette henviser til vores sidste VM-kamp 29.juni. Vi ønskede ikke at såre nogen, at være ufølsomme eller respektløse. Vi beklager, hvis vi har stødt nogen, skrev forbundet hurtigt efter.

Også den tyske landsholdsstjerne Alexandra Popp har blandet sig.

- Kære mennesker. Jeg vil personligt fra hjertet gerne undskylde over for alle pårørende og familier for denne handling. Jeg må ærligt sige, at jeg så det sportsligt og ikke tænkte uden for det. Det gør mig ked af det. Hilsen Poppi, har hun undskyldende skrevet.

Ismaili nåede 33 landskampe for Schweiz og var med til VM i 2015, men på en bådtur med en ven fandt hun på at ville svømme en tur, og den kom hun aldrig tilbage fra.

Se også: Savnet siden lørdag: Nu er hun fundet død

Se også: I chok over dødsfald

Se også: Ville være smuk før Wozniacki-fest: Det ændrede alt

Stemme fra fortiden: Stig Tøfting kom ufrivilligt i centrum kort inden Danmarks kamp mod Senegal. Han fik travlt med at få sine stedforældre til at skærme børnene mod medierne. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

42 kommentarer
Vis kommentarer