Kæmpe forvirring: Falsk foto går verden rundt

Neymars ur-sponsor har offentliggjort et foto af Neymar i den nye Barcelona-trøje, der går verden rundt, men der er tale om et snyde-foto

Hvad er det for en situation, Neymar står i? Allan Olsen analyserer. Producer: Kristian Hansen

Neymars retur fra Paris SG til Barcelona er muligvis tæt på.

Så tæt på, at det virkede troværdigt og som et lækket foto før tid, da Neymars ur-sponsor Gaga Milano fredag aften offentliggjorde et foto af Neymar. Her var han i den spritnye Barcelona-kamptrøje med Nike-mærket og de atypiske rød-blå tern, der har afløst de normale striber.

Billedet blev hurtigt slettet, men på sociale medier var folk hurtige til at tage screenshot og gemme afsløringen.

Lørdag formiddag har hverken PSG eller Barcelona endnu bekræftet klubskiftet, og det viser sig nu, at der blot er tale om snydefoto lavet i photoshop.

Se billederne af Neymar i Barcelona-trøje her...

Her bekræfter Barcelona-site på sociale medier, at der er tale om et snydefoto, men at Neymars ur-sponsor rigtig nok har publiceret billedet for derefter at fjerne det igen.

Tidlig lørdag eftermiddag fortæller PSG-sportschef Leonardo da også, at et skifte ikke er på plads.

- Første gang vi modtog et bud fra Barcelona på Neymar var 27. august. De er ikke kommet med et bud, der opfylder vores krav, siger Leonardo ifølge Reuters.

- PSG's holdning i forhold til Neymar har altid været tydelig. Hvis der kommer et acceptabelt bud, kan han tage væk, men det er ikke sket. Forhandlingerne er ikke brudt sammen, men der er ikke enighed om noget lige nu, fordi vores krav ikke er blevet opfyldt.

- Neymar har altid gjort det klart, at han vil væk, men der er ikke nogen, der har nok penge til at købe ham. Hvis der ikke kommer et acceptabelt bud, kommer han til at blive her, siger den brasilianske sportschef.

Tirsdag aften bekræftede Barcelona-direktør Javier Bordas ifølge AFP, at der forhandles intensivt.

- Vi fortsætter forhandlingerne. Vi er tættere på en aftale, lød det tirsdag aften fra Bordas i spanske medier.

Torsdag afviste Paris Saint-Germain, at de foreløbig var enige med FC Barcelona om en aftale, der sender den brasilianske verdensstjerne Neymar tilbage til den spanske storklub. Det skrev det franske medie Le Parisien.

En verdensmester, en viceverdensmester og tæt på en milliard kroner. Det var det seneste tilbud, Paris Saint-Germain har afvist fra FC Barcelona ifølge L'Equipe.

Spaniernes bud indebar foruden den store sæk penge en større byttehandel med profilerne Ousmane Dembélé og Ivan Rakitic.

Men det var angiveligt ikke nok for den franske hovedstadsklub. Barca sendte ellers tirsdag en delegation af repræsentanter for at lukke en aftale om Neymar.

Tidligere torsdag meldte Sky Sports Italia ellers, at en handel mellem de to storklubber var på plads, men det afviste den franske storkub altså.

I stedet skrev Le Parisien, at Neymar torsdag deltog i træningen med PSG.

- PSG har formelt afvist, at der skulle være en aftale på plads med den spanske klub. Papirerne er endnu ikke klar, selvom transfervinduet lukker mandag. Det seneste tilbud fra Barcelona på lidt over en milliard kroner plus en leje af Dembele og Rakitic fejlede, da Dembele afviste at mødes med Paris, skrev det franske medie yderligere.

Neymar har længe været rygtet væk fra Paris. Nu ser det ud til, der sker en seriøs udvikling. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Kæmpe handel på vej: Barça-folk spottet i Paris

Herunder kan du se delegationen drage mod Paris.

Både Rakitic og Dembélé har udtrykt deres ønsker om at blive i den spanske storklub. I handlen var der ellers lagt op til, at Rakitic skulle skifte på permanent plan, mens Dembélé blot skulle lejes sæsonen ud. Især detaljen om lejen af franskmanden har fået PSG i defensiven.

Artiklen fortsætter under billederne:

Neymar optræder nu i den nye Barcelona-trøje, og dermed er han nok set i PSG-trøjen for sidste gang. Foto: Franck Fire/Ritzau Scanpix
Neymar optræder nu i den nye Barcelona-trøje, og dermed er han nok set i PSG-trøjen for sidste gang. Foto: Franck Fire/Ritzau Scanpix

Neymar har været udeladt af PSG-truppen i denne sæson, mens brasilianerens transfersaga fortsætter. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix
Neymar har været udeladt af PSG-truppen i denne sæson, mens brasilianerens transfersaga fortsætter. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix

Neymar er på vej til Barcelona. Foto: LUCAS LANDAU/Ritzau Scanpix
Neymar er på vej til Barcelona. Foto: LUCAS LANDAU/Ritzau Scanpix

Franskmændene skulle angiveligt være mere åbne overfor en handel, hvor højrebacken Nelson Semedo indgår, og hvor den 22-årige franskmand skifter permanent.

Forsvareren er man dog for glad i det spanske, eftersom han har været førstevalg på positionen i denne sæson.

Ellers skulle en direkte handel på 1,5 milliarder også kunne friste de franske mestre.

Det er dog for mange penge for den spanske ditto, der hellere vil dele summen op i rater eller bløde den op ved en byttehandel.

Dermed er forvirringen om Neymar altså total. Den brasilianske verdensstjerne har spillet i PSG siden sommeren 2017, hvor han skiftede til klubben fra netop FC Barcelona i en rekordstor handel på 1,65 milliarder kroner.

De senest offentliggjorte billeder af Neymar så ud til at have afgjort sagen, men der var altså blot tale om falske fotos, og de næste par dagen inden transfervinduets lukning natten mellem mandag og tirsdag bliver særdeles spændende.

Neymar er meget tæt på at gøre comeback i Barcelona. Foto: Ritzau Scanpix Spansk fodbold Medier enige: Nu rykker Neymar

Neymar vil kun til Barcelona, fortæller spansk medie nu. Foto: Ritzau Scanpix/FRANCK FIFE Spansk fodbold Vil kun til én klub: Neymar har bestemt sig

Neymar har længe været rygtet væk fra Paris. Nu ser det ud til, der sker en seriøs udvikling. Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix Spansk fodbold Kæmpe handel på vej: Barça-folk spottet i Paris

15 kommentarer
Vis kommentarer