Kæmpe regelændring i fodbold

Med udsigten til et sammenpresset kampprogram, åbnes der for muligheden for fem udskiftninger i fodboldkampe

Messi og co. skal til at vænne sig til, at der øjeblikkeligt kan foretages fem udskiftninger i fodbold. Foto: Ahmed Yosri/Ritzau Scanpix
Messi og co. skal til at vænne sig til, at der øjeblikkeligt kan foretages fem udskiftninger i fodbold. Foto: Ahmed Yosri/Ritzau Scanpix

Det bliver med øjeblikkelig virkning tilladt at foretage fem udskiftninger i fodboldkampe.

Det oplyser Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Fifa havde foreslået denne regelændring, og lørdag er den blevet accepteret af The International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldlovene.

Reglen er sat i værk af den grund, at kampprogrammet bliver mere sammenpresset, når der igen kan spilles fodbold efter coronapausen.

- Den midlertidige ændring træder i kraft med øjeblikkelig virkning og er foretaget, da kampe kan spilles i en komprimeret periode under svære vejrforhold, som kan have en indflydelse på spillernes velfærd, skriver FIFA.

Dog skal de fem udskiftninger foretages over tre omgange, så der ikke kommer flere pauser i kampene, mens ligaerne selv vil bestemme, om de vil øge antallet af udskiftninger fra tre til fem. 

- Beslutningen om, hvorvidt denne midlertidige ændring skal anvendes, forbliver den enkelte turnerings, mens IFAB og FIFA på et senere tidspunkt vil afgøre, om denne midlertidige ændring skal udvides yderligere (f.eks. til turneringer, der afsluttes i 2021), skriver FIFA.

Det er stadig for tidligt at sige, om det vil blive benyttet i Superligaen, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

- Vi modtager nyheden på den måde, at vi kigger på det, og er det relevant, vender vi det med klubberne og tager stilling til det, siger Thomsen.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvad der kan gøre muligheden relevant.

Han vil heller ikke sætte tidshorisont på en beslutning.

Desuden vil ligaer, der bruger VAR, få mulighed for at droppe brugen af videodommersystemet resten af året. 

Hemmeligt dokument afslører fremtidens Superliga

København får både EM og Tour de France i 2021

Kaos venter Superligaen: Det bliver problematisk