Kæmpe skandale: Se video-dommer tage fejl i finale

SE TV-KLIPPET AF MÅLET: VAR fangede ikke, at tre spillere var offside, da Melbourne slog Newcastle 1-0 i australsk mesterskabsfinale

Se den kontroversielle situation og andre highlights fra kampen her. Video: AP/SNTV

SE DET KATASTROFALE MÅL BLIVE GODKENDT I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN - (der er også en ekstremt grim tackling i hovedet på målmanden)

Videosystemet VAR (Video Assistant Referee) er kommet til at spille en hovedrolle i finalen i australsk fodbold.

Lørdag vandt Melbourne Victory finalen med 1-0 over Newcastle Jets på et sejrsmål, der skulle være underkendt for offside.

Tre Melbourne-spillere var i offsideposition, da Kosta Barbarouses scorede kampens eneste mål.

VAR blev anvendt i situationen, men computersystemet vurderede ikke de tre spillere til at stå offside. Nu viser det sig, at VAR tog fejl.

- Vores gennemgang har vist, at der var en teknisk fejl i VAR-systemet, og den betød, at VAR ikke havde adgang til det kamera, der kunne have gjort det muligt for dommeren at dømme offside, oplyser Det Australske Fodboldforbund.

SE FOTOET, DER DOKUMENTERER VAR-FEJLEN I BUNDEN AF ARTIKLEN

Lawrence Thomas, målmand for Melbourne Victory, lignede Benny fra The Julekalender efter to hovedskader. Se ham blive sparket i hovedet i tv-klippet over artiklen. Foto: All Over
Lawrence Thomas, målmand for Melbourne Victory, lignede Benny fra The Julekalender efter to hovedskader. Se ham blive sparket i hovedet i tv-klippet over artiklen. Foto: All Over

Champions League Raser over Champions League-finalen: - Det er en joke!  

Ifølge chefen for den australske fodboldliga, Greg O'Rourke, skete der kort før scoringen en fejl i den software, der uploader tv-billeder til VAR.

- Det fungerede først igen nogle minutter senere, men da var det for sent at ændre beslutningen omkring målet, da kampen var sat i gang igen, siger O'Rourke.

- Vi er utrolig skuffede over den her fejl i VAR-teknologien. Og vi forstår skuffelsen hos Newcastle Jets, deres fans og faktisk alle fans af fodbold, siger ligachefen.

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) har for længst besluttet, at VAR denne sommer skal benyttes under VM i Rusland.

Fejldommen er naturligvis et stort tema i de lokale medier også, og billeder viser, at målet burde være annulleret, selvom VAR godkendte:

Jo Coppens scorede fra 85 meter i den tyske 3. Bundesliga. Foto: All Over Tysk fodbold Absurd scoring: Målmand scorer fra 85 meter!

Dansk fodbold Scorer som Rommedahl: Se 14-årig dansker med ekstrem fart

Intl. fodbold Den SKAL du bare se: Komplet vanvittig teenage-kasse

FIFAs tekniske chef Marco van Basten har fortid som topspiller og landstræner for Holland, og nu vil han ændre 10 regler i fodboldverdenen. Foto: AP Landsholdsfodbold Revolution på vej: 10 regler kan ændre fremtidens fodbold

23 kommentarer
Vis kommentarer