Kæmpe skandale: Spillerbus angrebet - finale udsat

Boca Juniors' spillerbus er angrebet af River-fans, og finalen er udsat - først til 22.00, så til 23.15 og til sidst til søndag kl. 21 dansk tid

Politi på gaden til finalen. Foto: MARTIN ACOSTA/Ritzau Scanpix
Politi på gaden til finalen. Foto: MARTIN ACOSTA/Ritzau Scanpix

Opdateret med nyt spilletidspunkt

Se også: Håndgemæng og mange mål i historisk finale

Lørdagens helt store kamp i den internationale fodboldverden er finalen i den sydamerikanske Champions League, Copa Libertadores.

Men nu er en kæmpe skandale skyld i, at finalen mellem de to argentinske storklubber River Plate og Boca Juniors er udsat. Den skulle være sat i gang klokken 21, men det skete ikke.

- Et angreb fra River-fansene på Boca Juniors' spillerbus har ført til, at finalen i Copa Libertadores er udsat med foreløbig en time, skriver BBC, og flere andre medier bekræfter historien.

Seneste meldinger går på, at finalen skal spilles i dag, men at det først bliver med start klokken 23.15. Klokken 23.15 er spillerne dog fortsat ikke kommet på banen, men dommerne har dog varmet op.

Flere medier - deriblandt NBC - melder, at der er flere Boca-spillere, der er transporteret til hospitalet, fordi ruderne er smadret, spillerne har skåret sig på glas, og spillerne er ramt af tåregas.

Det var på vej til stadionet El Monumental i Buenos Aires, at River-fansene angreb Boca-bussen. Det skulle have fået politiet til at sprøjte med tåregas, men noget af det ramte også bussen, hvilket altså også gik udover spillerne fra Boca.

Spillerne blev påvirket af gassen, og flere af spillerne kom hostende ind på stadionet, mens andre altså blev kørt væk til behandling.

Stjernen Carlos Tevez går rundt og er rystet

Og en anden Boca-spiller er hårdt ramt

Politiet har svært ved at beskytte bussen

I første omgang blev finalen altså udskudt til klokken 22.00, som siden blev til 23.15, men Boca ønskede slet ikke at spille, da spillerne er hårdt ramt.

- Spillere er kommet til skade. Du kan ikke spille en kamp på den måde, siger Boca Juniors generalsekretær, Christian Gribaudo ifølge Ritzau.

- De angreb os fra alle sider, siger Boca-anfører Pablo Perez, som ifølge AFP tydeligvis var præget af gassen.

Flere medier meldte ved 22-tiden, at FIFA-præsident Gianni Infantino har fortalt Boca-præsidenten Daniel Angelici, at hvis Boca ikke spiller kampen i aften, så bliver de diskvalificeret, men piben fik en anden lyd, og finalen blev udsat til søndag kl. 21.

Der er tale om anden og afgørende finale, efter første opgør på Boca Juniors' hjemmebane endte 2-2. På grund af tidligere uroligheder, så er det kun hjemmeholdets fans, der har adgang til de indbyrdes kampe.

For tre år siden blev en 1/8-finale mellem River og Boca afbrudt i pausen, da Boca-fans angreb River-spillerne med peberspray i tunnellen. Det betød, at Boca blev smidt ud af turneringen, og River fik en direkte fribillet videre til kvartfinalen.

Her kaster River-fan flaske efter Boca-bussen...men rammer en anden River-fan

Romerlys spændes fast på børn, så de kan smules ind

Billeder fra første kamp. Fotos: AP

 

Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

Gang i gaden før det seneste lokalbrag mellem FC København og Brøndby IF. De forskellige fangrupperinger flyder sammen, så det er svært at definere, hvem der deltager i hvad, og hvor mange de er. Ekstra Bladet forsøger at give overblikket. (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Fodboldfans i Danmark: Her er den hårde kerne

Politistyrker måtte skride ind, da uroen ulmede mellem Lokomotivs og Zenits fans under de to holds møde 5. maj. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Russiske specialstyrker om hooligans: Vi laver pulver af jer

En hooligan har ikke tænkt sig at give op uden kamp med politiet under en tidligere kamp mellem de to græske giganter. Foto: AP Sport og Spil De ondeste derbys: Dansker glemmer aldrig bombardementet på stadion

West Ham-fans omringet af politiet i 2009 i forbindelse med Millwall-kampen. Foto: AP Sport og Spil De ondeste lokalopgør: Londons mest brutale rivaler

75 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere