Kæmpe skandale: Tre døde - spillere på hospitalet

Tre fans er døde, 10 er sårede, og tre spillere er røget på hospitalet, da voldelige fans angreb spillerbussen, og der udbrød optøjer til fodbold-derby

Forfærdelige scener til fodbold. Foto: SOY MOTAGUA DE CORAZON/Ritzau Scanpix
Forfærdelige scener til fodbold. Foto: SOY MOTAGUA DE CORAZON/Ritzau Scanpix

At følge sit favorithold er lige så god motion som en gåtur på 90 minutter. Foto: Rikke Milling/Polfoto Intl. fodbold Dårligt nyt til kæresten: Sundt at se fodbold

Kan du godt lide at se fodbold i udlandet, så skal du måske lige overveje en ekstra gang, om det er Honduras, du skal til på din næste tur.

Sent lørdag aften lokal tid mødtes de bitre rivaler fra Motagua og Olimpia i det honduranske mesterskabsspil på det nationale stadion i hovedstaden Tegucigalpa, og det udviklede sig til lidt af en skandale blandt tilskuerne.

Der opstod tumult inden kickoff, og kampene fortsatte både i og uden for stadion, efter kampen blev aflyst, og foreløbig meldes der om tre døde og op til 10 sårede.

- En af dem er en dreng. Tre af de sårede voksne er i kritisk tilstand, siger Laura Schoenherr, der er talskvinde for det statslige Universitetshospital, ifølge BBC.

Fotos: JORGE CABRERA/Stringer/Ritzau Scanpix

 

 

Det hele begyndte, da Olimpias fangruppe 'Ultra-Faithful' kastede sten mod modstandernes holdbus og skadede de tre Motaqua-spillere Emilio Izaguirre, Roberto Moreira og Jonathan Rougier, der blev sendt på hospitalet med sår i ansigtet efter at være ramt af knust glas.

- Forkasteligt og sørgeligt. Det skal sanktioneres af myndighederne, skriver klubben i et opslag på Twitter.

Videooptagelser fra stedet viser spillerne, der står inde i bussen, mens menneskerne håber "sten, sten! Der, der!" til lyden af sirener i baggrunden.

Landets sikkerhedsministerium bekræfter busangrebet og oplyser, at gerningsmændene bar tøj, der indikerede, at de var Olimpia-fans. Disse skulle dog være udelukket fra stadion på forhånd.

Efter optøjerne blev kampen aflyst. Det var ventet, at omkring 20.000 fans ville dukke op for at se kampen. Mere end 10.000 tilskuere var allerede på stadion, da problemerne brød ud. De blev fanget i et lille område af stadion, da politiet åbnede tåregas mod de voldelige fans.

På forhånd var kampen anset for at være højrisiko, og der var udstationeret 5.000 politifolk, og det var altså ikke uden grund.

Angrebet på Jens Stages lejlighed er heldigvis et særsyn i dansk fodbold. Foto: Ritzau Scanpix Sport Hooligan-ekspert rystet over angreb: Det er helt uden sammenligning!

En hooligan har ikke tænkt sig at give op uden kamp med politiet under en tidligere kamp mellem de to græske giganter. Foto: AP Sport De ondeste derbys: Dansker glemmer aldrig bombardementet på stadion

Neymar er på vej mod klubskifte og ude af PSG-truppen, og fansene raser over verdens dyreste. Foto: FRANCK FIFE/Ritzau Scanpix Fransk fodbold Stærke scener: - Skrid med dig, Neymar

28 kommentarer
Vis kommentarer